13-1 – i seriefinalen!!

480
Foto: Christoffer Sturesson

Lerumspubliken såg fram emot nystarten av div 1 Västra med en riktig godbit – seriefinal mot tabelltvåan Nilsby. Visst blev det roligt – FBC Lerum sopade motståndarna fullständigt av banan och vann med 13-1.

Det var faktiskt aldrig ett snack om vart segern skulle gå denna lördagseftermiddag. Trots att Lerum har många spelare på skadelistan verkar det som vilken ersättare som än kommer in i detta röda lag så fyller de matchdräkten och rollen utan problem. Inspringande till introt tillsammans med årets Bagheerakull gjorde dagens FBC-trupp en snygg entré.

FBC rusade omgående iväg till 4-0 efter första perioden där nätet rasslade redan efter dryga minuten. Idel läckra mål fick publiken njuta av och Pontus Perssons första mål angav verkligen tonen. Robin Strömbergs förtäckta skott behövde bara styras in vid bortre stolpen. Joel Ekström gjorde några minuter därefter 2-0 på halvvolley och på en snabb kontring dundrade Joey Hassdal in trean i 13:e minuten. Jocke Fors avslutade första periodens måleri i 17:e minuten i powerplay.

Nilsby fick göra sittt första mål i andra periodens sjunde minut och Lerums femte dröjde till halva perioden då Pontus Persson serverades en läcker macka av Fredrik Bäckman. Ingenting pekade på att Nilsby skulle kunna vända tillställningen. Fredrik Bäckman stod sen för ypperlig underhållning genom sitt 6-1-mål på egen hand och sen en frispelning av Markus Berntsson som gjorde 7-1 efter 16.09. Joel Ekström avslutade så snyggt andra periodens lerumsmålande med 8-1 nio sekunder innan periodvilan. Faktum är att Nilsby vann andra periodens skottstatistik men Robin Pagoldh var hur tät som helst – tog bl a en straff – och Lerum tillät endast Nilsby skjuta från långt håll eller ur dålig vinkel.

Sista perioden bjöd på fem så snygga mål att det inte går att beskriva i text. Publiken fick njuta i fulla drag efter karameller från 2x Fredrik Bäckman, Joel Ekström, Martin Roos och Oscar Johansson.

13-1 i en seriefinal – vad ska man säga om det? FBC Lerum spelar så avslappnat, lugnt och kontrollerat och hamnar nästan aldrig i några situationer man inte reder ut.

Coach Anton Olofsson kommenterade efter matchen: ” Jag tycker vi gör en solid insats över 60 minuter och har full kontroll matchen igenom. Givetvis otroligt tungt att åka på ytterligare en skade men det är så det är i idrotten, vi kan bara göra det bästa av situationen och killarna gör det exemplariskt idag, nu får vi bara hoppas på positiva besked från MR och att vi kan han Jocke tillbaka på banan så fort som möjligt igen.”

Det enda som bekymrade denna eftermiddag var alltså att Jocke Fors fick lämna plan i andra perioden med nån slags knäskada. Vi hoppas på det bästa för Jockes skull.

Matchstatistik