FBC Lerums herrar dominerar stort

508

FBC Lerum tog idag sin 14:e raka seger i div 1 Västra när man slog Stenungsund, som det varnats för, med de stora siffrorna 9-1. Ser vi bakåt fem matcher har FBC:s grabbar gjort 54-10 i målskillnad och tagit 15 poäng varav 9 mot toppkonkurrenter och ev blivande kvalmotståndare.

Det blev en hyfsat jämn första period – i alla fall jämfört med vad vi sett i Lerums Arena denna säsong – bortsett från premiärmatchen. Skottstatistik 10-9 till Lerum som var spelförande men Stenungsund visade att man inte tänkte ge Lerum några utrymmen och från start var det tufft i närkamperna. Stenungsund försökte komma åt de kvicka rödklädda och lyckades till en viss del. Lerum tog ledningen efter 3.33 när Markus Berntsson forsade fram centralt och på sin egna retur finurligt backhandpassade till Pontus Persson – såklart på bortre stolpen – som slog in bollen. Stenungsund kvitterade till 1-1 på ett överraskande skott som Viktor Wedlin i Lerums mål förmodligen inte ens såg. Lerum tog ledningen sen igen när Fredrik Bäckman virkade in 2-1 efter 11.06.

I andra perioden gasade Lerum ifrån med fyra raka mål och några riktiga delikatesser. Markus Berntsson, matchens lirare i Lerum för dagen, fick kontringsläge tidigt i andra och placerade kallt in bollen vid stolpen. I powerplay blev det sen 4-1 genom Joel Ekström och när Fredrik Bäckman flippade bollen förbi och som det såg utanför målburen stod såklart Pontus Persson där vid stolpen och slog in 5-1 i 10:e minuten. I minuten därefter fick publiken i Lerums Arena se matchens behållning. Bollen gick som på ett snöre genom Stenungsundsförsvaret och fem stenhårda och exakta passningar senare fick Joel Ekström slå in 6-1 i öppen bur. Ett helt fantastiskt innebandymål och publiken gapade.

Femmålsöverläge inför sista perioden alltså men detta Lerum vill inte slå av på takten och sedan den första plumpen mot Skoghall så har FBC visat upp ett extremt stabilt och kontrollerat spel där motståndarna i stort sett aldrig ges en chans att bita sig fast eller störa FBC. Två mål inom några sekunder i fjärde minuten dödade matchen. Först fick Oscar Johansson slå in 7-1 och sen var det Markus Berntsson som fick göra sitt andra till 8-1. Målskyttet denna dag avslutade på en kontring där Martin Roos fick banka in 9-1 efter en virvlande kontring där Roos bara hade att raka in bollen på Joel Ekströms perfekta passning.

Trots Lerums skadelista på ett flertal namnkunniga spelare och en krockande JAS-match så spelar Lerum ut hela sitt register och man kan verkligen hoppas att trenden håller i sig med alltfler åskådare i Lerums Arena för det innebandyspel som FBC Lerum denna säsong bjuder på är något man inte ska missa. Nu väntar ytterligare en hemmamatch kommande lördag och då är det Arvika som kommer på besök och de vill säkert visa serieledarna att man vill säkra nästa års div 1-plats genom seger i Lerums Arena.

Matchstatistik

Highlights