Lerum förstärker herrtruppen med Pontus Reinholdsson

884

FBC Lerum har under brinnande säsong kommit överens med Glommens IF och signat centern Pontus Reinholdsson, 21 år.

Pontus ansluter omgående från från Glommens IF(div 2) där han haft en dubbellicens och även spelat i division 1 Södra Götaland med Warbergs U-lag. Nu lämnar han Halland och lägger allt fokus på kvaljagande FBC Lerum.

Fakta Pontus Reinholdsson:
– 21 år (Född 1998)
– Bor i Falkenberg
– Säsongen 2019/20: 14 matcher, 8 mål + 8 assist i division 1 – 5 matcher, 6 mål + 7 assist i division 2
– SM-brons i SDF-SM för 98:or med Halland

Varmt välkommen till FBC Lerum Pontus! Hur känns det och vem är Pontus Reinholdsson?
– Stort tack! En social kille som älskar nya utmaningar. Det känns kanon och ska bli kul att komma till ett lag med positiv trend samtidigt som det är utmanande i det sportsliga med en hög kravbild i allt vi gör.

Du ansluter från kombinerat spel i Warberg/Glommens IF(div1/div2). Vad var det som fick dig att byta under pågående säsong när Lerum flaggade för sitt intresse?
– Jag kände direkt att det var en intressant uppgift. Ett bra lag, samtidigt som jag själv älskar att utvecklas och vinna. Det blev ett enkelt val i att det var en seriös förening med bra organisation och tydlig riktning. Det är alltid kul när någon tycker att man gör något bra, det är ett kvitto på att man utvecklats.

Vad hoppas du få ut av flytten och vad hoppas du kunna bidra med till laget?
– Att testas ordentligt både som människa och spelare. Båda delarna av spelet ligger i min natur och jag kommer kunna bidra både framåt och bakåt.

Vad är signifikant för Pontus Reinholdsson, vad kommer Lerumspubliken få se för innebandyspelare?
– Ni kommer få se en spelare med hög arbetskapacitet. I gruppen får man in en rolig, social kille som kommer tillföra gött tugg i omklädningsrummet.

Du ansluter till ett lag som leder serien och ser ut att få spela kvalspel till Allsvenskan, hur stor del är det i ditt beslut och vad ser du i så fall fram emot med ett eventuellt kvalspel?
– Det är en stor del i att det ligger en ännu större utmaning framför mig än vad jag någonsin tidigare upplevt i seniorsammanhang. En rolig och intressant erfarenhet som jag verkligen vill ha. Det blir spännande att hoppa på resan som Lerum nu gör i att man själv som spelare vill framåt och utvecklas i sin innebandy.

– Jag vill tacka Glommen och Warberg som ger mig den här möjligheten att mitt under säsong få hoppa på detta tåget, avslutar Pontus.

Huvudtränare Anton Olofsson om förstärkningen.
– Det känns riktigt bra att få in Pontus, en bra tvåvägsspelare med bra fart under fötterna som kommer kunna gå in och bidra direkt.

Redan på lördag har ni chansen att se Pontus i den röda tröjan när herrarna gästas av Arvika IBF i Arenan kl 16.00.

FBC Lerum riktar ett stort tack till Glommens IF för en bra dialog och samarbete.