Storseger trots lite sämre insats

488
Pontus Persson och Noah Johansson Foto: Christoffer Sturesson

Trots ett kraftigt decimerat manskap och ett något vacklande spel vann ändå FBC Lerums herrar mycket komfortabelt mot Arvika hemma i Lerums Arena med hela 14-4 (6-1, 3-2, 5-1).

Ja, publiken i Lerums Arena har sannerligen blivit bortskämda denna säsong med storspel av FBC Lerums herrar i samtliga matcher (bortsett premiären mot Skoghall). Det finns en förväntan om många mål och mycket få misstag från hemmalagets sida och därför är det ju märkligt att målen ramlar in trots att många nog tyckte att detta inte var någon av Lerums bättre matcher.

Det är som ass coach Ludde Bengtsson kommenterade i periodpausen…”Trots att vi saknar många spelare så är det här ett gäng kameleonter som anpassar sig utifrån sin omgivning och lagkamrater och alla kan obehindrat gå in i den roll man blivit tilldelad sig vid varje match”.

Det var extra roligt att se nyförvärvet Pontus Reinholdsson premiärspela och direkt producera framåt med bl a tre mål. Ett riktigt vasst tillskott som ytterligare höjer FBCs kompetensnivå.

Hur gick det då i matchen? Faktum är att om man tittar på skottstatistiken så är det tämligen jämnt men bakom siffrorna ligger ett extremt effektivt Lerum som sällan lägger skotten annat än i mål och åt andra hållet så är det tämligen få skott som går in.

Noah Johansson startade Lerums målskytte redan efter 1.40 men Arvika kvitterade tämligen omgående. Nämnde Pontus Reinholdsson fick göra sitt första och FBCs andra mål i sjätte minuten och sen fyllde han på med ytterligare ett per period. Lerum ryckte till sig en 6-1-ledning till första paus och redan där kändes det nästan klart. Många blev oroade när FBCs U19-landslagsman Oscar Johansson blev liggande i båset men det konstaterades att det bara var en lårkaka. Ogge vilade resten av matchen och man vilade även Joel Ekström hela matchen med tanke på kommande helgs U19-landslagsläger i Bosön för FBCs 7!! uttagna.

Men när Arvika hade sin bästa period och Lerum sin svagaste i början av andra perioden så hade Arvika reducerat till 6-3 på ett par minuter men årets FBC låter aldrig motståndarna ens få ett uns kontakt. Tre mål fram till 13:e minuten och vi hade ett 9-3-läge inför tredje perioden. Det som dessutom är fascinerande är ju att Lerum sprider sitt målgörande på så många spelare vilket gör det mycket svårt för motståndarna att sätta sin defensiva taktik.

I sista perioden susar FBC vidare till 14-4 och den 15:e raka segern var solklar och man måste ju fascineras av att laget producerar tvåsiffrigt i nästan alla matcher.

Ja, överlägsen seger igen men som sagt – det här var en av Lerums sämre matcher där felprocenten i passningsspelet var lite för hög och tempot var lite lägre än vad FBC brukar komma upp i.

Nu väntar en spelledig helg och därefter två bortamatcher mot Kumla och Kungälv – två lag som har mycket att spela för. Det ena för en kvalplats och det andra för att undvika nedflyttning.

Matchstatistik