Damerna studsade tillbaka

145
Foto: Daniel Lundgren

Efter förra helgens förlust i seriefinalen mot Pixbo så stod tre otroligt viktiga poäng på spel för damerna när de gästade IBF Backadalen under söndagseftermiddagen.

IBF Backadalen har varit på uppgång det sista och är alltid svårspelade på parketten i Lundbystrand. Det var också hemmalaget som tog ledningen en bit in i första perioden. Lerum jobbade på och via två mål inom dryga minuten så vände man och tog kommandot i matchen(1-1 Sara Ljunggren & 1-2 Frida Zätterman).

Den andra perioden hann knappt börja innan Sofia Brydolf sprang in 1-3 för Lerum. Backdalen gav sig inte utan lyckades reducera till 2-3 i mitten av perioden. Sara Ljunggren satte dock sitt andra för kvällen när hon gav Lerum ledningen med 2-4 inför den avslutande perioden.

Matchen stod där länge och vägde innan Lerum kunde göra ett avslutande ryck. Det var nyss uppflyttade Emma Brydolf som två gånger inom två minuter smällde in två mål och säkrade tre poäng till Lerum. Mathilda Johansson fastställde sedan slutresultatet genom att sätta 2-7.

Viktiga poäng för Lerum som redan kommande helg spelar ett nytt toppmöte när laget tar emot Partille IBS i Lerums Arena. Lördag kl 16.00.