FBC Lerum förstärker med center

1401

FBC Lerum fortsätter att förstärka truppen inför vårens slutspurt och Allsvenskt kvalspel. Den andra januarivärvningen blir unga talangen Tim Sandblom, 16 år.
– Med den kvaliteten och de unga spelarna som finns här så kan laget gå väldigt långt, säger Tim efter att alla papper är påskrivna.

Tim har skrivit på en dubbellicens med FBC Lerum och hans nuvarande förening IBK Göteborg, som gör det möjligt för Tim att spela med bägge föreningarna under den kommande månaden.
– Möjligheten att testa på spel i division 1, konkurrensen i truppen och att få spela bra seniorspel fällde avgörandet, men också att jag samtidigt får spela kvar med IBK Göteborg.

Tim som bor i kommunen blev glad när han fick höra om Lerums intresse.
– Jag blev superglad när jag fick reda på att Lerum var intresserade och jag ser detta som en stor möjlighet eftersom att Lerum är en förening med många duktiga spelare.

Att han bor i kommunen och dessutom går på NIU-gymnasiet här, gör att han har bra koll på FBC Lerum.
– Jag ser Lerum som en förening med stora ambitioner och en god plan över hur det ska ske. Jag vet att Lerum mer eller mindre är klara för kval, men det är fortfarande 6 matcher kvar i grundserien och inget är klart för än sista matchen är spelad.

Tim är född 2003 och blir den yngsta spelaren i Lerum, något han ser som en härlig utmaning när han ska jaga en startplats.
– Jag vet att jag kommer att utvecklas som spelare när jag får träna med ett av de bästa lagen i division 1 i Sverige. Varje träning kommer att bli som en rolig utmaning och jag ska försöka ta en plats i matchtruppen.

Huvudtränare Anton Olofsson är väldigt nöjd med att Tim ansluter i detta skedet av säsongen.
– Det känns oerhört bra att få Tim till oss, en otroligt lovande spelare som kommer bli sanslöst bra på sikt men han kommer definitivt att göra avtryck i division 1 direkt. Vi får en extremt spelintelligent spelare som är bra såväl offensivt som defensivt, en komplett spelartyp.

Namn: Tim Sandblom
Ålder: 16 år(Född 2003)
Position: Center
Moderklubb: Floda IBK
Denna säsongen: 3 mål + 10 assist på 12 matcher i division 2