Tuff förlust i toppmötet

178
Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerum kom inte alls upp i nivån vi varit vana att se dem på under denna säsongen. Partille var starkast och vann toppmötet rättvist med 0-6(0-2,0-0,0-4).

Lerum drabbades av ett antal bakslag inför matchstart där laget bland annat tappade sin lagkapten Mathilda Johansson som insjuknat.

Lerum öppnade ändå matchen lovande där unga Emma Brydolf bröt igenom med ett farligt avslut efter bara några minuters spel. Båda lagen var solida i sina försvarsspel och de riktigt stora målchanserna uteblev under första halvan av perioden. Ju längre perioden led, desto mer tog Partille över och med två snabba och välplacerade avslut från gästernas Malin Damgren så gick Partille till ledning med 0-2 i pausvila.

Emma Brydolf blev utnämnd till bästa FBC-spelare. Foto: Christoffer Sturesson

Den andra perioden blev ett långt ställningskrig där Partille tryckte på, men inget av lagen hittade igenom. Lerum klarade av ett boxplay, men hade väldigt svårt att få ordning på det offensiva spelet och det blev inga mål att rapportera från perioden.

Den avslutande perioden hann knappt starta innan Partille hade avgjort matchen. Efter 31 sekunder så hade gästerna forcerat in två mål och gått upp till 0-4. Lerum fick en möjlighet att ta sig tillbaka in i matchen när Partille drog på sig en utvisning strax efter målen. Lerum lyckades inte få in bollen i nätmaskorna denna eftermiddag trots att man chansade med en högre press i den avslutande perioden. Partille var det bättre laget och lyckades gå ifrån ytterligare när Malin Damgren fullbordade ett hattrick till 0-5, innan gästerna fastställde slutresultatet till 0-6.

Lerum får skaka av sig denna matchen och ta revansch borta mot Guldheden nästa vecka när jakten på allsvenskt kval går vidare!

Statistik från matchen hittar ni här

Nästa hemmamatch för damerna är söndag 16 februari när Lindome IBK gästar Lerums Arena kl 16.00