Simon Lindén förstärker U-truppen

630
Fotograf: Pia Hammarstedt

Ett par dagar innan januarislutet så kunde vårt division 3-lag presentera en viktig spelare inför den avslutande våren där kampen om en plats till division 2 står i potten.

Det är backen Simon Lindén född 2003 som ansluter från IBK Göteborg. En spelare som var kapten för Västsvenskas distriktslag tidigare i januari. Simon som redan under sin första vecka har hunnit avverka två matcher i divison 3 med blandat resultat.
– Starten skulle jag säga inte har varit någon vidare för laget. Mot Surte så blev det alldeles för jämt i matchen, en match som vi skall kontrollera från start till slut men lyckas inte. Mot Pixbo så gör vi åtta bra minuter, men sedan rasar det och vi gör en dålig match. Vi är inte alls påkopplade vilket gör att vi inte får med oss några poäng från Wallenstamhallen. För egen del så har matcherna gått uppe och ner gjort några bra byten och gjort några dåliga byten också men får väl se starten som okej för egen del men inte mycket mer än så, säger Simon.

Simon som även kommer tillhöra klubbens JAS-trupp och vara med och slåss om platserna där.
– Ser verkligen framemot våren nu i JAS, att slåss om att ta en startplats på två femmor är mitt mål. Serien skall avgöras vilket ska bli väldigt roligt! Förmodligen ett playoff också som skall bli riktigt roligt att få vara med om. I division 3 så skall även där serien avgöras och där ser jag framemot att få vara med och försöka vinna serien och ta laget upp till division två.

För dom som inte sett dig så mycket, vad vill du bidra med och vad hoppas du kunna utveckla?
– Jag är en tvåvägs back som gillar att följa med i anfallen. Jag vill bidra med bra energi både på och utanför planen och även kunna bidra med ett bra försvarsspel. Jag vill utveckla mitt spel med boll och även min taktiska förmåga.

Andreas Franzén, huvudansvarig för divison 3 säger såhär om sitt nyförvärv:
– Det känns väldigt bra att få in Simon. En stabil back som kan bidra både offensivt och defensivt.

Simon kommer som sagt även kunna slåss om platserna i JAS-truppen under Rasmus Larssons ledning:
– Jag har haft Simon tidigare i Partille, kul att vi kan återförenas. En ambitiös back med bra bollvinnaregenskaper, spelförståelse och fin bollkänsla. Kul att han kan öka vår konkurrens på backsidan och se till att vi har mer bredd och spets där.

För er som vill se Simon så spelar han redan i helgen när U-laget spelar toppmöte i Lerums Arena klockan 15.45 på lördag och i JAS-lagets hemmamatch mot Vara på söndag klockan 16.00 i Rydsbergshallen.