Toppmöte borta mot Kumla

280
Foto: Christoffer Sturesson

Efter en spelledig helg så reser herrarna till Örebrotrakten för toppmöte med Kumla IBK i Viahallen. Kumla har just nu den sista playoff-platsen, två poäng före Nilsby. En tuff uppgift för herrarna väntar imorgon lördag.

En spelledig helg, hur har ni använt uppehållet?
– Ja som sagt, spelledig helg, alltid lika tråkigt. Vi har inte gjort något speciellt, vi fortsätter att träna tungt nu under februari också för att kunna få en bra utväxling på den fysiska statusen under mars och april.

Ni fortsätter att trumma på, har ni redan nu börjat förbereda er inför ett playoff?
– Innebandymässigt jobbar vi som alltid med detaljer men mycket handlar om att se till klyschan ”skapa goda vanor” inte bara är en klyscha utan att vi verkligen gör det. Vi har förberett oss för playoff sen vi började de första träningarna i maj 2019 så det är inga förberedelser som vi börjat med nu utan det är det vi jobbat med under hela säsongen.

Sju killar var iväg på landslagsläger under uppehållet, ger det er en extra energiskjuts eller vad betyder det för er?
– Det är klart det ger energi! Vi har flera väldigt duktiga killar och det är kul att de får kvitto genom att bli kallade på landslagsläger. Men det ger också ett kvitto på att vi gör något rätt här i Lerum, vi har flera yngre förmågor som knackar på dörren för framtiden.

Kumla den sista längre resan under seriespelet, hur behöver ni agera för att vinna matchen?
– Kumla är en lurig bortamatch, påminner ganska mycket om Arvika borta bara att planen är fullstor. Har för mig det är ett riktigt trögt golv att spela på så det kommer vara lite ovant inledningsvis av matchen kan jag misstänka. Annars handlar det ju som alltid att göra en bra prestation, gör vi det vet vi att vi har goda chanser att åka hem där ifrån med en ny seger i bagaget. Ska bli kul att få känna på Hannes Karlsson nu också, han var ju inte med sist.

Hur är skadeläget i truppen, några spelare tillbaka?
– Skadeläget ser lite ljusare ut, Ström och Åhman är tillbaka till denna matchen vilket känns bra, nu ska vi bara få dem i matchform också så blir det bra.

Matchen borta mot Kumla startar klockan 13.00 på lördag. Vi har ännu ingen uppgift om matchen kommer streamas eller inte.