Kapten Johansson inför Guldheden borta

134
Foto: Christoffer Sturesson

Ett av Lerums meriterade nyförvärv inför säsongen var Mathilda Johansson som gjorde comeback på innebandyplanen. Hon har varit en viktig kugge så här långt och hon har producerat hela 5 mål och 15 assist på 11 matcher.

Mathilda Johansson är tillbaka i Lerumströjan igen och har direkt fått äran att bära kaptensbindeln under säsongen. Hur har det varit att vara igång med innebandyn igen Mathilda?
– Jättekul! Trodde jag lagt klubban på hyllan men så dök denna chansen upp. Jag är både tacksam och glad att jag fått möjlighet att lira med Lerum.

Du bär som sagt kaptensbindeln, hur är det att vara kapten i ett relativt ungt lag?
– Det är såklart alltid kul och ärofyllt att bära bindeln. Ett tacksamt gäng att leda som är lyhörda, vill lära och tar till sig feedback.

Du missade tyvärr matchen mot Partille på grund av sjukdom senast. Hur laddade är laget på revansch mot Guldheden?
– Vi är taggade. Aldrig kul att förlora, så vi är såklart sugna på att ta oss tillbaka i vinnarspåret.

I höstas blev det storseger i hemmamötet, finns det risk för underskattning från er sida?
– Det finns alltid en risk för underskattning. Men det finns inga enkla matcher i denna serien. Guldheden är ett rutinerat gäng så vi behöver leverera på topp för att ta poäng.

Det har varit en stark säsong från er sida så här långt där ni har häng på kvalplatserna. Vad talet för att vi får se ett Lerum i kvalspel senare i vår?
– Orkar vi hålla fokus, driva på träningarna och plocka fram vinnarskallen i alla matcher så finns såklart chansen. Vi tar en match i taget så får vi se hur långt det räcker när serien är slut.

Vi önskar Mathilda och resten av damerna ett stort lycka till på söndag!