Bortamatch på hemmaplan – Derby!

240
Foto: Christoffer Sturesson

Idag lördag gästar FBC Lerums damlag Floda IBK i en stekhet derbymatch i Rydsbergshallen. I höstens möte var Lerum starkast när de vann med 7-6 i en tight match i Lerums Arena, något de hoppas återupprepa i dagens derbymatch!

Sara Ljungren spelade så sent som förra säsongen i Floda innan hon i år tog steget över till Lerum. Hur ska det bli att återigen möta dina tidigare lagkamrater i den röda tröjan?
– Det ska bli roligt alltid kul med match. Sen att det är mitt gamla lag och många av mina närmsta vänner spelar i Floda är bara att lägga åt sidan tills efteråt.

Ni inledde derbyveckan i måndags med en storseger mot Lindome i Arenan, hur har era förberedelser varit i övrigt?
– Vi har haft två bra träningar med go stämning och bra tempo så uppladdningen har vart bra.

Matchen spelas på vad vi får kalla er andra hemmaplan, dina tankar kring att spela match i Rydsbergshallen igen?
– Känner inget speciellt för Rydsbergshallen egentligen. Senast tycker jag det var lite dålig stämning på läktaren hoppas alla denna gången steppar upp och föregår med gott exempel, framförallt för de yngre som är där. Då kan det bli riktigt kul att spela i rydsbergshallen eftersom det är nära till läktaren.

Båda lagen är med och slåss om en Allsvensk kvalplats när fyra omgångar återstår vilket skapar en ännu hetare känsla inför derbyt. Dessutom är GP på plats och sänder matchen. Länk till sändningen hittar ni här och det kostar 49kr där dessutom GP:s låsta artiklar ingår under två månader.

Ni ligger just nu tre poäng bakom Floda, är det press på er inför morgondagens match eller är det istället Floda som har allt att förlora?
– Tror att båda lagen känner viss press. Men Floda har ju 3p mer så enligt mig är det vi som har allt att vinna.

Hur ska ni tackla matchen för att få med er en seger och tre poäng? – Det kommer bli en tuff match. Jag tror det är viktigt att vi ser till att de inte får komma till avslut i vårt slott och stoppar deras spelvändningar. Sen måste vi såklart sätta vårt anfallsspel.

Någon i Lerum du tror kommer skina lite extra i derbyt och hur slutar matchen? – Jag tror på att det blir laget tillsammans och att alla är på topp som kan avgöra. Matchen slutar 5-6 till Lerum