Joel Ekström redo att säkra seriesegern!

261
Foto: Christoffer Sturesson

Imorgon söndag har Lerum chansen att säkra seriesegern när IBK Alingsås gästar Lerums Arena i vad vi hoppas ska bli en publikfest!

Lerum mötte under förra helgen IBK Kungälv, då saknades Joel Ekström som drabbades av hjärnskakning i bortamatchen mot Kumla veckan innan. Hur var det att följa matchen från sidan och inte kunna vara med och påverka?
– Såklart jättejobbigt att inte få vara med och spela men med tanke på hur våran trupp ser ut så var jag inte så orolig över att vara maktlös.

Du har varit tillbaka i full träning denna veckan och spelade dessutom en stor roll i veckans seriefinal i JAS , mot Hovslätt, laddad och redo inför helgen?
– Ja precis. Det var väldigt skönt att vara tillbaka på banan igen och självklart är man laddad och redo inför helgens match. Förhoppningsvis kommer det mycket publik också vilket skall bli väldigt roligt.

Ni har en fantastisk säsong bakom er så här långt, vad skulle du säga är styrkan med årets FBC?
– Styrkan i år är att oavsett om någon är skadad eller sjuk så har vi alltid spelare som kommer upp och gör det minst lika bra. Med tanke på att vi spelar i princip likadant i både JAS och a-laget så underlättar det för spelare som blir uppflyttade och tryggheten i hela truppen blir bättre när vi vet att det inte gör någonting ifall någon saknas!

Ni har på söndag chansen att säkra seriesegern vilket skulle betyda hemmafördelar i det kommande kvalet. Vad betyder det för er och hur viktig kan en hemmafördel bli under ett kvalspel?
– Det hade såklart vart fantastiskt att säkra seriesegern på söndag! Hemmafördel tror jag är väldigt viktig i ett kvalspel med tanke på vad stödet i arenan hjälper oss när det väl gäller!

IBK Alingsås väntar på söndag, senast sprang ni ifrån tidigt innan ni slog av på farten och matchbilden blev jämnare. Hur ska ni agera för att hålla farten uppe under sextio minuter?
– Vi skall såklart försöka att inte bli för bekväma i hur tabellen speglar sig. Vi skall trumma på från minut ett hela vägen till slutsignal och verkligen få med oss en bra känsla nu inför kvalslutspelet. Just denna matchen gäller ju faktiskt lite mer med tanke på att seriesegern kan bli vår!

Vem tror du glänser lite extra på söndag?
– Jag tror ”Reine” kommer briljera på söndag med sitt fantastiska slit och förhoppningsvis bjuder han även på en skön ”bäckmandans”

FRI ENTRÈ
FBC Lerum – IBK Alingsås
Söndag 23/2 kl16.00
Lerums Arena