Seger i det avslutande derbyt!

374

Det var mycket på spel i det avslutande Lerumsderbyt. Inte för FBC Lerum denna gången som redan var klara seriesegrare, utan för hemmalaget Floda IBK som behövde undvika en storförlust för att hålla sig kvar i division 1 över nästa säsong.

Matchen blev ganska avslagen i ett folktomt Lerums Arena. Floda ställde upp sig lågt med inriktning på att släppa in så få mål som möjligt och försökte såra Lerum med snabba omställningar. Lerum kontrollerade matchbilden med stort bollinnehav och vann till slut stort och komfortabelt med klara 2-8(1-3,0-2,1-3).
– Skönt att avsluta säsongen med en vinst. Det var en ganska speciell match
att spela, men tycker vi genomförde den på ett bra sätt efter förutsättningarna, kommenterade tränare Anton Olofsson efter matchen.

Foto: Christoffer Sturesson https://www.facebook.com/innebandyilerum/?ref=bookmarks


Floda kvar i division 1 och FBC Lerum seriesegrare
I och med resultatet så höll sig Floda kvar i division 1 och FBC Lerum säger ett stort grattis till kommunrivalen efter en stark vårsäsong.

Samtidigt vinner FBC Lerum Herrar Division 1 Västra i överlägsen stil, men vart laget spelar nästa år får vi reda på när Svenska innebandyförbundets Tävlingsutskott lämnar besked på torsdag. Tidigare har förbundet gått ut med nedan information som kan tolkas på olika sätt. FBC Lerum hoppas givetvis att föreningen spelar i Allsvenskan under den kommande säsongen.
”Playoff till Allsvenskan: Inställd. Sluttabeller i division 1 kommer vara kvalificerande för säsongen 2020/21. TU utreder och återkommer torsdagen den 19 mars med vad som gäller upp- och nedflyttning.” *

Anton Olofsson kommenterar läget kring om det blir Allsvenskan eller inte.
– Det är en svår situation, men klart att vi borde och med största sannolikhet kommer få ta steget upp till Allsvenskan. Grundserien är färdigspelad där sex lag har åkt ut, de platserna behöver fyllas på underifrån på ett eller annat sätt och med tanke på våran säsong så är vi ju Sveriges högst rankade division 1-lag. Jag räknar kallt med att vi spelar i Allsvenskan nästa säsong, oavsett beslut på torsdag.

För att få grepp om vilken fantastisk säsong vårt herrlag har gjort så har vi sammanställt en del fakta nedan:
Inspelade poäng – FBC Lerum har tagit 63 av 66 poäng denna säsongen, 7 poäng fler än näst bästa lag i samtliga division 1 serier.
Antal gjorda mål – FBC Lerum har gjort hela 222st mål framåt, 30st fler gjorda mål än näst bästa lag i samtliga division 1 serier.
Antal insläppta mål – FBC Lerum har bara släppt in 88st mål, näst bäst av samtliga lag i division 1, bara Malmö FBC har släppte in färre mål.
Målskillnad – FBC Lerum har +134 i målskillnad, 43st fler plusmål än näst bästa lag i samtliga division 1 serier.
Poängligan – Fredrik Bäckman vann poängligan i Division 1 Västra på 29 mål och 36 assist. 65 poäng på 21 matcher, över 3 poäng i snitt/match.
Skytteligan – Pontus Persson vann skytteligan i Division 1 Västra med sina 35 mål på 22 matcher.

* källa

Foto: Christoffer Sturesson https://www.facebook.com/innebandyilerum/?ref=bookmarks
Foto: Christoffer Sturesson https://www.facebook.com/innebandyilerum/?ref=bookmarks