Talangen väljer Lerum

1644
Foto: Christoffer Sturesson

Lerumsfostrade Victor Johansson kom in och hade möjligheten att flytta till Umeå och påbörja studier på innebandys riksidrottsgymnasium(RIG). Nu har Victor valt att tacka nej till RIG för att spela vidare med moderklubben i Allsvenskan den kommande säsongen.
– Lerum ligger mig nära hjärtat och det känns som att jag kommer få det bästa både på och utanför planen, säger Victor om beslutet.


Victor har tillhört A-lagstruppen hela säsongen 2019/20 och tränat full ut med laget. Matchspel har det främst blivit med JAS-laget, men nu får han äntligen börja spela seriematcher i a-truppen. Hur känns det att äntligen få börja spela och vad ser du fram emot mest?
– Det känns som väldigt skönt att äntligen få spela seniorinnebandy. Jag ser självklart mest framemot att få spela ”riktig” innebandy. Därav en helt annan utmaning med högre tempo men framför allt mer fysiskt, vilket jag tror kommer passa mig bra.

Du valde att tacka nej till RIG och stanna kvar i moderklubben, var det ett svårt beslut och vad gjorde att du stannade?
– För mig var det ett väldigt svårt beslut, pendlat mellan de ena å de andra mängder med gånger. RIG har jag alltid sett upp till och strävat efter att få spela där, men Lerum ligger mig så nära hjärtat och det känns som att jag kommer få det bästa både på och utanför plan.

Vad har du för målsättningar för egen del och även lagets del nästa säsong i allsvenskan?
– För egen del är självklart att göra ifrån mig så bra som möjligt. Tror det kommer bli tufft den första tiden, men att jag kommer spela in mig bra och målet är ju alltid att vara en nyckelspelare.

Trots din unga ålder har du redan tränat en hel säsong med herrtruppen. Varför tror du att du tagit dig så här långt redan och vad har du för tips till unga spelare som vill lyckas?
– Framförallt är det att jag slitit som ett djur och alltid tränat om jag kunnat. Träna så mycket du kan och alltid sträva efter att bli bättre. Utmaning är väldigt viktig, jag har alltid spelat med äldre vilket blivit en stor utmaning redan vid tidig ålder vilket varit viktigt för mig.

Har du någon förebild som du försöker studera eller få inspiration utav?
– Jag har alltid tyckt om ”Galante” som alltid varit en stor förebild och en inspiration för mig. Men jag har alltid kört mitt eget race tagit beslut och spelat mitt egna spel.

Vad kan den Allsvenska publiken förvänta sig från dig 20/21?
– En slitvarg som spelar med enorm fart. Jag älskar att ta initiativ i banan för att skapa goda förutsättningar till både mig och medspelare och att göra mål är ju alltid kul också!

Du har storebror Oscar i laget, vem vinner löptesterna den kommande säsongen, du eller Oscar?
– Det brukar alltid vara jämnt mellan oss, men självklart tar jag hem segern!

Huvudtränare Anton Olofsson är nöjd med att Victor följer med laget till Allsvenskan och ser fram emot att fortsätta arbetet med sin adept den kommande säsongen.
– Det känns rent ut sagt skitbra att Victor stannar kvar hos oss och jag ser verkligen fram emot att få släppa lös honom i allsvenskan. Jag har aldrig under mina år som tränare stött på en spelare som gillar att göra mål mer än vad Victor gör. Jag är helt övertygad om att han kommer bli en mardröm för både backar och målvakter under den kommande säsongen i allsvenskan.