Senaste allmänna råd ang Covid 19

443

Igår förnyade Folkhälsomyndigheten de rekommendationer och råd man ger till svenska folket och som tidigare väljer FBC Lerum att följa dessa.

Länken till informationen hittar du här

Vad innebär detta då för FBC Lerum som innebandyförening?

Ja, det som specifikt rör vår verksamhet beskrivs i dessa två punkter i pressmeddelandet:

  • Idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus och begränsa antalet åskådare. Om det är möjligt att anordna träningar och träningsmatcher utan att riskera sprida smitta kan aktiviteterna hållas, om inte bör de ställas in.
  • Ideella föreningar bör om möjligt skjuta upp årsmöten och likande, om mötet kräver att deltagarna träffas på samma plats.

FBC Lerums tolkning av detta är att vi i detta läge rekommenderar våra lag att i möjligaste mån bedriva träningarna hädanefter utomhus och dessutom underlättar vårvädret detta. Väljer man att bedriva träning inomhus så planeras dessa med övningar utan kroppskontakt i möjligaste mån.

Det kan inte nog poängteras att alla verksamheter i Sverige är skyldiga att, utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer, vidta åtgärder för att minska risken för smittspridning. Det kan vara att informera allmänheten, undvika att flera personer samlas, markera avstånd i exempelvis köer och erbjuda möjlighet till handtvätt med tvål och vatten.

Minimera antalet personer i hallarna genom att bara ha spelare och ledare i lokalen.

Med tanke på ledarmöten, årsmöten m. m. som fått skjutas upp har FBC Lerum för avsikt att genomföra dessa som digitala möten – mer information om detta kommer.

Har ni frågor eller vill komma i kontakt med FBC Lerum ang detta så hänvisar vi till vår ordförande Pontus Larsson, ordf@fbclerum.se.