Ekström förlänger med Lerum

557

Stortalangen Joel Ekström 17 år skriver på ett nytt avtal med FBC Lerum. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2021/22.
– Det känns såklart bra att fortsätta spela i Lerum. Det är här jag spelat hela mitt liv och förväntningarna på nästa säsong är väldigt höga!


I dagarna blev det klart att Joel Ekström har skrivit på ett nytt kontrakt med moderklubben FBC Lerum och följer med föreningen upp till Allsvenskan.
– Jag ser fram emot alla härliga hemmamatcher och förhoppningsvis ett glädjerus i slutet av säsongen med både JAS- och A-laget!

Joel gjorde redan för två säsonger sin första säsong i a-laget, samma år FBC som nykomlingar åkte ur Allsvenskan.
– Den säsongen var väldigt velig, men i år sitter vi på ett helt nytt material. Förhoppningsvis så håller vi oss kvar denna gången och kan kanske till och med ligga med högt upp i tabellen. Jag vet att både truppen och ledarstaben kommer göra allting för att det ska bli FBC:s bästa säsong någonsin.

Viktigt för Joel var satsningen som påbörjades under förra säsongen där Lerum med en ny ledarstab och organisation påbörjade en resa mot toppen.
– Självklart var satsningen väldigt viktig. Det Anton gör med truppen nu är unikt och det kändes som att Lerum är ett bra val för mig då det är här jag utvecklas och får de hjälpmedel jag behöver.

Sportchef Magnus ”Jojo” Johansson
– Vi är mycket glada att Joel väljer att fortsätta vår resa tillsammans. Joel har under den gångna säsongen varit en viktig kugge i vårt division 1-lag och kommer att ha stor betydelse även kommande säsong i Allsvenskan. Hans vassa avslut och vinnarskalle har den gångna säsongen, enligt mitt tycke, också kompletterats med framspelarens verktygslåda. Kommer bli spännande att se Joels och lagets fortsatta utveckling kommande säsong. Det finns mer att hämta!

Nedan hittar ni ett klipp där Joel avgör hemmamötet mot Karlstad IBF under den senaste Allsvenska sejouren 2018/19.