Välkommen tillbaka, Sarah Flodmar!

426

Mycket glädjande kan vi idag presentera och välkomna målvakten Sarah Flodmar, 19 år, tillbaka till moderklubben. Efter att ha spenderat fem säsonger i Pixbo och varit involverad i flertalet lag i olika divisioner har hon nu landat i ett beslut om återkomst till FBC Lerum och två säsonger i den röda tröjan.

Sarah har fått en bra utbildning i Pixbos ungdomslag/akademi och är en välutbildad målvakt. Hennes målvaktsstil kännetecknas av ett stort lugn. Hon är positionssäker, har bra räckvidd och är tekniskt skolad.

Hur gick tankegångarna över beslutet?
Ett av de tuffare besluten jag tagit då jag haft några väldigt bra år i Pixbos akademi. Nu var det dock dags att ta steget vidare för min egen skull och det känns skönt att det äntligen är klart. Laget är hyfsat ungt mixat med några äldre, rutinerade vilket jag tror är en bra blandning. Det känns som ett gött gäng som har kul tillsammans där alla vågar ta plats! 

Sarahs tankar om det sportsliga upplägget och satsningen mot allsvenska.
– Tycker att det verkar som ett bra upplägg och tror stenhårt på allsvenskan, tror dock man samtidigt måste kunna ha riktigt kul tillsammans för att det sportsliga framgångarna ska komma.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar.
– Väldigt roligt att Sarah återvänder till FBC Lerum. En ambitiös, träningsflitig och utvecklingsbenägen målvakt. Det matchar kärnvärdena för vår A-lagsverksamhet och rekryteringen av Sarah förstärker den kulturförändring vi sett under säsongen. Vi får en målvakt som kommer bidra med stabilitet och trygghet i försvarsspelet. Sarah kommer bilda en grym målvaktsduo tillsammans med Laura Ekman.