Linn Löberg flyttas upp!

801

En av föreningens allra största talanger, Linn Löberg född 2004, har skrivit på ett tvåårsavtal och flyttas nu upp premanent till A-laget. Efter en säsong med mycket speltid och ansvar i Dj- och JAS-laget är det dags för nästa steg i karriären.

Linn har, likt många av spelarna i A-truppen, gått hela vägen genom barn- och ungdomssektionen. Ett kvitto på den fina verksamhet som bedrivs av alla våra ideella ledare.

En ny utmaning väntar nu med Division 1 och A-laget. Hur känns det?
– Det känns riktigt kul! Lite nervöst då jag inte har någon typ av divisionspel i benen sen tidigare, så det ska bli väldigt spännande, men framförallt lärorikt.

Du har tränat med A-laget sedan i februari och många känner du genom JAS. Hur har det varit med en ny grupp och en högre nivå?
– Det har varit väldigt roligt! Tycker det varit ganska stor skillnad på spelnivån, iallafall jämfört med DJ. Framförallt är det skillnad på tempot, men även det fysiska då vissa tjejer är ganska mycket äldre än jag själv. Tjejerna som grupp har varit väldigt snälla, välkomnande och stöttande sen dag ett och det gör ju det hela ännu roligare.

Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerum siktar mot allsvenskan. Dina tankar om säsongen 2020/2021, individuellt och som lag?
– Laget har en otrolig kämparglöd, så den kombinerat med bra träningar och en extra lång försäsong med Camilla. Jag tror att det kommer bli en tuff men framförallt rolig säsong. Ett gött gäng med supervilja har absolut goda chanser för ett upplyft till Allsvenskan.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar.
– Linn har tränat med oss from sportlovet och visade direkt att det är på denna nivå hon hör hemma. Egenskaper som speed, funktionell teknik i hög fart, spelförståelse och beslutsfattande var särskilt utmärkande. Hon har fått en fin utbildning av sina tränare i F04/Dj, JAS och är väl förbered för detta steg. Division 1 spel är helt rätt för Linns fortsatta utveckling och vi är övertygade om att hon kommer göra vårt A-lag skickligare.

Linn har valt att fortsätta spela med nr 60.