Ebba Johansson klar för två nya säsonger!

317

Vår lovande back, 18-åriga Ebba Johansson har mycket glädjande kommit överens med sportgruppen att satsa ytterligare två säsonger med damlaget. En viktig pusselbit i lagbygget med siktet inställt på allsvenskan.

Ebba debuterade i A-laget för två säsonger sedan och har tagit stora steg. Hon har mognat i sitt spel och etablerat sig på division 1 nivå. Spelet med boll och den taktiska förmåga har utvecklats och dessa egenskaper kan numera adderas med ett uppoffrande och vägvinnande defensivt arbete.

Ebba berättar om sitt beslut att satsa vidare. 
-Inför kommande säsong ville jag spela i ett lag som gav mig rätt förutsättningar för att kunna utvecklas att ta flera steg framåt som spelare. Det känner jag att jag har här i min moderklubb. Nu ser jag fram emot hösten och att få vara med om att forma det nya laget. 

Foto: Christoffer Sturesson

Summering om säsongen som var.
-Vi gjorde en väldigt stark start och det var kul att vi var med och slogs i toppen av serien så länge som vi gjorde. När man blickar tillbaka på säsongen så finns det flera goa minnen och erfarenheter att ta med sig framöver. Höstens matcher mot Pixbo och Partille där vi lyckas vända underlägen visar på stor moral i laget. Dessutom två härliga derbyn mot Floda. Sammantaget har säsongen gett oss större erfarenhet och rutin som jag tror att vi kommer ha stor nytta av nästa säsong. 

Tankar om säsongen 2020/2021 och målsättningen att ta klivet till allsvenskan.
-Det känns skönt och inspirerande att tillhöra ett lag som har tydliga visioner om vart vi vill ta oss. Med alla nya, unga tjejer som stärker upp underifrån tror jag att vi kommer kunna ha mycket bra chanser att vara med och slåss om kvalplatserna till allsvenskan även i år. Vår långa försäsong gör det möjligt att svetsa samman gruppen vilket jag tror är en viktig förutsättning för att lyckas. Med våra goda förberedelser så ger vi oss själva bra möjligheter och det känns rimligt att vi ska vara med och slåss i toppen av serien.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar.
-Det känns jättebra att Ebba även fortsättningsvis är en av oss. Som spelare är hon skicklig defensivt med ett kompromisslöst duellspel och hon levererar alltid en bra första pass efter bollvinst. Ebba har tagit stora kliv under sina två säsonger i division 1 och är en pålitlig och stabil innebandyspelare. Under säsongen som kommer skall vi fokusera på att bredda hennes register och utveckla tvåvägsspelet så hon oftare blir ett offensivt hot på vänsterkanten och den fjärde anfallsspelaren i vår spelidé.