Ellinor Falck tar klivet upp i A-laget

496
Foto: Rasmus Tynander

Den egna produkten, centern Ellinor Falck född 2003, har i dagarna signat ett tvåårigt A-lagskontrakt och tar klivet upp till representationslaget.

”Elli” är en spelare med stor potential och bra tävlingsmentalitet. Om det inte vore för en skada under fotbollssäsongen sommaren 2019 så hade A-lagsspel varit aktuellt mycket tidigare. När skadan var rehabiliterad blev det spel med division 3 laget och JAS där hon var en tongivande spelare som bidrog med bra energi och tvåvägsspel.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar.
-Det känns alltid extra gott när en spelare från våra egna led går hela vägen till A-laget. I Elli får vi in en duellstark center som gillar det fysiska spelet. Hon trivs med att tävla, allra helst när allt står på spel och skall avgöras. Det är en viktig egenskap! Under säsongen har spelet med boll utvecklats liksom beslutsfattandet såväl defensivt som offensivt och hon är utan tvekan redo för A-lagsspel.

Nysignat A-lagskontrakt och spel i division 1 med moderklubben. Hur har tankarna gått och hur känns det nu?
-Målsättning har länge varit att spela i klubbens högsta representationslag så att äntligen få chansen är jättekul!

Beskriv dig själv som innebandyspelare och vad publiken kan förvänta sig av dig?
-Jag är en spelare som är väldigt fysisk och har ett tjockt pannben. Publiken kan förvänta sig mycket slit och glädje från mig.

Det här blir din första säsong på division 1 nivå. Vilka mål har du satt upp på individuell basis?
-Mitt mål för säsongen är att vara en given spelare under hela säsongen och känna mig nöjd med mitt spel efter varje match.

Du är en av många i truppen med ungdomlig touch som skall forma ett starkt A-lag med en tydlig målsättning. Hur bedömer du om lagets möjligheter att slåss i toppen av tabellen säsongen 2020/2021?
-Baserat på föregående års tabell tror jag att vi har goda chanser att ta klivet upp till Allsvenskan trots att vi är ett relativt ungt lag!

Ellinor kommer att spela med tröja nr 8.

Värt att nämna är också att Ellinor är den första FBC-aren som fick det ärofyllda Harrypriset för två år sedan. http://www.fbclerum.se/2018/05/05/ellinor-tilldelades-forsta-harrypriset/