William Ljungqvist förlänger

431

När förhandlingen var klar och bläcket torkat så kan vi nu glädjande meddela att William Ljungqvist är FBC Lerum fortsatt trogen. Den egna produkten har nu skrivit på för två nya säsonger i rött.
– Chansen att få spela i Allsvenskan med moderklubben igen, att jag trivs så bra i klubben och i laget föll avgörande.

Det blev en säsong som kan liknas med åkturen i en berg- och dalbana för unge herr Ljunqvist. Ett par krånglande vader satte stopp för William att fullfölja säsongen som gått. William kommenterar.
– Det var ju mina vader som krånglade vilket ledde till en förkortad säsong för mig och det var ju såklart jättetråkigt. Det ledde ju dock till att jag fick längre tid att rehaba vilket i sin tur lett till att jag bör vara spelklar och 100% inför kommande säsong.

Om den kommande utmaningen med en ny sejour Allsvenskan säger William så här.
– Jag tror absolut att vi kommer lyckas med att hålla oss kvar över tid, vi har en väldigt ung men talangfull trupp som bara kommer bli bättre. Om vi dessutom lyckas behålla denna grunden så har vi goda förutsättningar inför framtiden.

Sportchef Magnus Johansson kommenterar.
– Mycket skönt att William fortsätter. En tillgång i vår forwardsuppsättning där vi kan behålla en tung pjäs på sista tredjedelen av planen. Trots sin ringa ålder så är det mycket erfarenhet som finns i bagaget hos William som kommer vara nödvändigt för lagets fortsatta utveckling.