Ida Åberg fortsätter i FBC Lerum

326

Förlängningarna i damlaget fortsätter och vi kan glädjande meddela att forwarden Ida Åberg, född 2003, väljer att fortsätta satsningen med FBC’s damer mot allsvenskan.

Ida har ett år kvar på gymnasiet och FBC Lerum har tillsammans med Ida kommit överens om ett samarbete över kommande säsong med förhoppning om ett längre samarbete efter studenten. Ida anslöt till FBC Lerum för två säsonger sedan efter ett års studier i USA. Efter en acklimatiseringsperiod började vi få se den Ida som åkte till USA 2018 och utvecklingen har gått raskt framåt.

Du har varit två säsonger i FBC och väljer glädjande att förlänga. Vilka är anledningar till att du vill fortsätta med oss?
– Den största anledningen är att jag trivs så bra i laget och det är alltid roligt att gå till träningen! Sedan så gillar jag verkligen den här träningskulturen som vi har byggt upp tillsammans, att vi är seriösa och satsar stenhårt. Det är helt enkelt bra kvalitet på träningarna som gör att jag kommer kunna fortsätta utvecklas.

IBK Göteborg är din moderklubb där du spelat många säsonger. Du kom till oss efter ett år i USA och är relativt ny i FBC. Vad är dina starkaste intryck av föreningen så här långt?
– FBC Lerum känns som en stor och välfungerande förening som även satsar mycket på tjejer, vilket känns jättekul! Tänk att vi har sex tränare/ledare kopplade till Damlaget, det är ju lyx!

Om du skulle beskriva FBC Lerums damlag med tre ord, vad säger du då?
– Seriöst, ambitiöst och glädje!

Efter en upp och nervänd säsong där ni aldrig fick möjligheten att tävla så fortsätter satsningen mot allsvenskan. Känner du att vi på något vis kan dra nytta av säsongen som varit och så fall på vilket sätt?
– Jag tror att vi kommer ha en stor fördel av att vi aldrig slutade träna, att vi körde fys i mindre grupper i minusgrader och snö. Det har inte bara gjort oss urstarka men har också stärkt sammanhållningen i gruppen.

Avslutningsvis, det finns bra med tid att förbereda sig till seriespelet nästa säsong. Vad ligger fokus för dig vad gäller utveckling och delar du vill spetsa till?
– Jag kommer satsa på att bli ännu bättre i man mot man situationer och täcka boll!

Sportchef Mattias Flodén om Idas förläning.
– Idas inställning till sin idrott är beundransvärd och hennes vilja att träna och tycka om att träna passar väl in i ”FBC-kulturen”. Förutom träningsflitighet är spelet med boll hennes styrka och Ida är en spelskicklig och teknisk forward med ett riktigt vasst skott som hennes signum. Hon behärskar dessutom alla typer av skott och hon borde skjuta oftare. Just nu jobbar vi med att utveckla duellspelet och att bli bättre på att täcka bollen för att kunna bita sig fast i anfallszonen. Jag är jätteglad att vårt samarbete fortsätter och ser fram emot en rolig och spännande säsong tillsammans.