Härsjö stannar i Lerum

270

Vi kan glatt presentera ett ”nyförvärv” som ändå är bekant sedan tidigare. Det är Oskar Härsjö som efter fjolårets spel via dubbellicens har bestämt sig för en permanent övergång inför nästa säsong.

Härsjö som spenderat i princip hela sin karriär i Pixbo, hann förra säsongen med fyra matcher nere i Halmstad och division 1 där han blev kvar med en anställning i det militära efter att ha gjort GMU. Det var i januari som han blev klar på en dubbellicens och kunde debutera borta mot Onyx.

– Hade ju knappt rört en klubba på typ fyra månader så jag var ju väldigt rostig, men sen kom jag in i det desto mer tiden gick såklart, säger Härsjö.

Totalt blev det sex matcher där han in i det sista fick vara med och slåss om kvalplatserna.
– Jag kom ju in mitt i slutspelshetsen och målsättningen var klar redan innan jag kom. Det var riktigt kul att känna seriositeten inför varje match, varje träning och varje byte igen, det var ett tag sedan.

Härsjö har nu alltså bestämt sig för att genomföra övergången fullt ut och kommer under kommande säsong enbart representera Lerum. Vad vägde över då?
– Att vi är ett sånt ungt lag, det finns väldigt mycket mer att hämta från laget och den resan ville jag vara med på.

Med Härsjös påskrift så blir truppen än mer intakt sett till fjolåret och han är positivt inställd till kommande säsong.
– Jag tror absolut vi är uppe och strider om topplaceringarna även om serien känns tuffare i år.

För din egen del, vad har du för förväntningar på dig själv nu när du fått känna på miljön?
– Förväntningarna på mig själv är att jag ska bli en stabil pjäs där bak som täcker många skott och kanske till och med gör lite poäng då och då.

Laget är inne i tredje veckan av försäsongen och med en hög närvaro så är känslan god.
– Jag tycker det känns bra, känns som det bara kommer bli tuffare och tuffare nu och det är kul. Riktigt kul att varva med en innebandyträning i veckan så man håller uppe motivationen högt.

Huvudtränare Ricard Carlsson om Härsjö:
– Vi är glada att vi knutit till oss Oskar. Härsjö visade redan föra året att han håller bra Allsvensk klass, är fortfarande ung och sugen på att fortsätta utvecklas. Nu får han vara med gänget från början så samspelet och han själv kommer bara bli bättre och bättre under den kommande säsongen.