Emil Larsson tillbaka till FBC Lerum

686

Vi kan nu presentera kommande års tränare för vårt utvecklingslag i division 2. Det är ett bekant ansikte då vi välkomnar Emil Larsson i den rollen.

Emil som för två år sedan lämnade klubben för att fortsätta sin tränarkarriär i Pixbo. Väl där har han gjort två säsonger på damsidan, främst i JAS och allsvenskan, men även i SSL-laget. Han återvänder nu alltså till Lerum i en ny roll.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka i Lerum. Jag har haft 2 fantastiskt lärorika år i Pixbo och har fått jobba med fantastiska spelare och ledare där. Lerum är min moderförening så det är alltid speciella känslor kopplade till föreningen.

Även om han varit i en annan förening så har inte framgångarna på herrsidan undgått honom den sista tiden.
– Jag minns forfarande första gången Andreas Franzén berättade att han skulle börja träna P02. Sedan dess har jag följt den utvecklingen som herrsektionen har haft på nära håll från det att den började byggas till vart den är idag. Jag själv har ju varit en del av herrsektionen som spelare för några år sedan och att nu se vad det utvecklats till är fantastiskt. Det finns en väldigt tydlig röd tråd och bra struktur kring hur man jobbar i herrsektionen. Det som jag verkligen tycker är imponerade är hur man nått sådana framgångar med balansen av fokus på utveckling men även resultat.

Larssons officiella titel blir alltså huvudansvarig i division 2, men där gav även kommer stötta upp i USM och JAS.
– Jag ser det som en fantastiskt möjlighet att få verka i det laget som skall producera spelare till vårat A-lag. Jag har jobbat med yngre spelare nu sedan jag blev tränare och det är alltid lika roligt att få vara med på deras resa. Det ska bli väldigt spännande att tillsammans med killarna följa deras utveckling och förhoppningsvis bjuda på riktigt bra innebandy.

Både i Pixbo och dessförinnan i Lerum så har Larsson varit involverad på damsidan, där han nu alltså istället ska jobba med killar vilket kan medföra en viss omställning.
– Jag vet inte om det kommer bli en sån stor omställning. för mig har ledarskapet alltid handlat om människor. Att vi som grupp skall jobba mot ett gemensamt mål och tillsammans nå dit med hjälp av varandra, hårt jobb och ett otroligt driv från varje enskild individ. De sakerna skiljer sig inte mellan tjejer och killar är min erfarenhet.

Om vi ser till din ledarstil och syn. Vad vill du försöka få fram och jobba in i gruppen de närmaste?
– Jag vill framförallt jobba in en öppenhet i gruppen där vi pratat med varandra och inte om varandra. Jag tror stenhårt på att om vi bygger bra relationer mellan varandra så kommer vi vara mer villiga att offra oss för varandra. De är tar alltid lite tid med förändring och när en ny tränare kommer in i ett lag så därav kommer mitt största fokus i början vara att lära känna killarna.

Under fjolåret så kunde laget som nykomlingar i division 2 sno åt sig en del poäng under inledningen av säsongen. Något att bygga vidare på och även om det är tidigt, så har Larsson en bild av det hela.
– Först och främst säkra kontraktet då det är viktigt för oss som förening att minst ha ett U-Lag i div 2. Sedan är målsättningen att hjälpa killarna i utvecklingen samtidigt som vi självklart vill vinna varje match.

Vi välkomnar återigen Emil tillbaka till föreningen och skickar ett stort lycka till inför årets säsong.