Premiärvecka!

293
Foto: Christoffer Sturesson

Om drygt en vecka börjar årets upplaga av den södra Allsvenskan där våra herrar gör sitt andra år. Förra året blev succéartat även om man till sist föll på målsnöret och missade kvalet med minsta möjlig marginal.

Nu är det en ny tränarstab som lotsar laget in i den stundande säsongen. I onsdags spelade man försäsongens sista träningsmatch när man spelade 5-5 mot ett hårdsatsande Partille.
– Tyvärr en ganska typisk träningsmatch. Inget super tempo eller direkt bra fight. Riktigt tråkigt att vi inte kunde ställa upp med fler ordinarie A-lags spelare på grund av skador och sjukdomar. Men det är nått som vi börjat bli vana med nu tyvärr. Desto roligare att få se och ge chansen till flera av våra juniorer som jag tycker skötte sig riktigt bra mot ett så bra lag som Partille, säger årets huvudtränare, Ricard Carlsson.

Totalt har man hunnit spela åtta matcher och mött lag från SSL, allsvenskan och division 1. Både träningsmatcher samt tävlingsmatcher i form av Svenska Cupen.
– Blev en tuff andra vecka med tre matcher som man kanske hade ändrat lite på om det hade gått, men handlar ju också om när andra lag har tid i deras planering. Sen har vi fått tre svenskacupen matcher som vi inte till 100% kunde räkna med, men som varit ”goa” att få, tävlingsmatcher är alltid nått annat. Som ny tränare i ett lag så tycker jag att mycket matcher är nödvändigt. Det är alltid skillnad på träning och match, skall man lära sig allt om sina spelare så behöver man se dom in action så mycket som möjligt.

Man gick ut hårt med att möta både Warberg och Mullsjö under andra träningsveckan, samt ett starkt Hovslätt. Under den andra halvan har man istället möt lag som Varla och Partille.
– Ja motståndet har växlat en hel del där vi mött lag i tre olika divisioner. Eftersom vi spela mycket matcher snabbt så har ju självklart tekniken och bollbehandlingen blivit mycket bättre. Men sen har försvaret satt sig mer även om vi inte är helt klara. Nått som också har känts bra är att många som kanske hade mindre roller förra året har tagit större ansvar och visar att dom vill mer! Sen börjar nya formationer och samspel formas.

Om vi ser till matcherna någon du är mer nöjd med och varför?
– Svårt att inte säga bortavinsten mot JIK. Vi genomför matchplanen väldigt bra, sliter och är riktigt effektiva.

Du själv är ju ny i laget och verksamheten. Hur har första tiden varit för egen del i FBC Lerum?
– FBC har ju lite andra förutsättningar än vad jag var van vid så det funkar lite annorlunda här med saker runt omkring, men annars har jag kommit in jättebra. Alla i och runt om laget har välkomnat mig bra. Jag har en bra relation och snack med sportchefer, materialarna, utvecklingslagests tränare och alla andra runt omkring plus fått en en riktigt go och seriös assisterande i Oscar Eriksson Elfsberg. Förutom att allt har tagit sin tid så har jag inte mycket att klaga på, kanske då att få till en något större och friskare trupp. Just skador och dylikt har varit ett problem.

Flera av de förväntade nyckelspelarna har saknats vid flertalet tillfällen och det har överlag varit en sargad trupp vid flertalet tillfällen.
– Det stör en hel del! Kommer inte ihåg när vi spela match med hela våran trupp, om vi ens har gjort det. Träningarna blir också påverkade av att vi är få och vi inte får in tävlingsmomentet så mycket som vi hade velat, men och andra sidan har vi ju bara förlorat 2 av 8 matcher på försäsongen och det mot SSL motstånd. Så formationerna och dom killarna som har varit med har gjort det med bravur.

Premiären nästa helg är alltså borta mot Fagerhult som kommer ned från SSL efter en tuff säsong där, men som nu har presenterat flertalet nya SSL-meriterade spelare.
– Skall bli sjukt kul med seriepremiär. Ingen direkt dålig match vi börjar med heller, borta mot Fagerhult som senast kommer från SSL. Nu hoppas vi bara på att killarna blir friska och vi får en bra sista träningsvecka så skall vi visa vad allsvenskans yngsta (tror jag) lag kan göra!

Borta matchen mot Fagerhult går att se på www.innebandy.tv/lerum