H2 obesegrade 2022

256
Foto: Christoffer Sturesson

Vårt division 2-lag fortsätter ånga på och i helgen kom en ny imponerande seger på bortaplan vilket gör att man faktiskt börjar närma sig topptrion i tabellen.

Förra helgen slog man serieledaren IBK Göteborg på hemmaplan där man vann i sudden till sist när man var offensiva och plockade målvakt.
– Är riktigt nöjd med vår prestation, krävs mycket för att slå ett sånt lag. Vi spelade överlag riktigt bra och alla bidrog vilket var det som behövdes. Tyckte vi fick matchen dit vi ville ha den och utnyttjade det, självklart tråkigt att inte slå dem i fulltid men att vi tog extra poänget var otroligt viktigt, säger målvakt Philip Tapper.

I lördags så väntade Lindome, ytterligare ett lag som var placerade ovanför.
– Tankarna inför matchen var liknande som de inför Göteborg, ett lag som låg över oss i serien så vi visste innan att vi var tvungna att prestera för att vinna. I i princip alla matcher vi spelar så vet vi att vi är det bättre laget men att det krävs en bra insats från all för att vinna. Hade inte hört så mycket om Lindome innan men visste att dem hade några duktiga spelare.

Även om Lindome tog en tidig ledning så vände Lerum med tre raka mål och hade ledningen i pausen.
– Tycker första är helt ok, vi börjar svagt och släpper in ett enkelt mål men vi kommer in i matchen efter några minuter. Andra halvan av första börjar vi spela riktigt bra och vi kommer in i ett flow, vi gör två snabba mål och har en bra känsla inför andra.

Lindome kunde kliva ikapp i period två, men när Lerum vid ledning 3-4 fick ett boxplay så lyckades man göra två (!) mål i samma boxplay och hade 3-6 inför tredje samt att man skulle börja i powerplay.
– Jag tycker vi stundtals får matchen dit vi vill. De gör 2 snabba i början av andra men vi återhämtar oss bra efter det och börjar få rull på bollen. Tog några minuter innan vi fick tillbaka ledningen och efter kunde vi rulla på lite som vi ville. Några få dippar här och där men ingenting som gav dem några större chanser.

Till sist vinst med 5-10 där Jesper Hallqvist stod för tre mål och var delaktig i att punktera matchen. Vad kan man då ta med sig?
– Tycker många saker är positiva. Vi spelar bra individuellt men även bra som ett lag. Händer mycket i sista perioden såsom att de får en straff och några utvisningar här och där men vi samlar oss och fortsätter spela som vi ska göra. Oavsett vad som händer, om det är efterslängar eller domar-tabbar så struntar vi i det och fortsätter spela som vi ska. Överlag en hyfsat bra match.

Nu är ni allt närmare toppskiktet, hur långt kan ni nå under våren?
– Bra fråga, allt ligger i våra händer. Tror dock att det blir svårt att gå upp till div 1 då vi tappade mycket poäng under hösten men tror vi kan bli ett topplag i division 2. Om vi fortsätter spela som vi gjort under denna halvan av året så ska det nog gå bra tror jag. Vi har många unga spelare så målet är nog egentligen inte att gå upp till division 1 utan det är nog bara att utvecklas, tråkigt, men ärligt svar.

Redan på torsdag väntar en ny match där Lerum har chansen att närma sig tredjeplacerade och torsdagens motståndare Frölunda IBK, vid seger. Matchstart 18.30 i Frölunda Kulturhus torsdag 10 februari.