Motståndarkollen – Fagerhult

169

Efter att matchen blivit uppskjuten två gånger om är det dags för våra herrar att ta emot Fagerhult, som just nu fått lämna över förstaplatsen till Warberg, men som däremot skapat sig ett glapp ner till tredjeplacerade Karlstad. Oavsett vad så ska det mycket till för att missa kvalplatsen nu.

Fagerhult som inför årets säsong lyckades knyta till sig flertalet intressanta spelare med meriter från SSL bland annat och därmed bli en given toppkandidat, vilket man hittills svarat upp bra på. Senaste trenden har varit positiv där man tagit viktiga bonuspoäng mot Warberg tex, även om man säkerligen hade velat ha tre mot Lindås, speciellt på hemmaplan där man är svårspelade.

Något anmärkningsvärt är Fagerhults spridda poängskörd, där vi först på en niondeplats hittar lagets bästa poängplockare, Tobias Zälle, som hittills noterats för 27 poäng. Trots det har laget gjort näst flest mål i serien (efter Lerum) och har därmed visat en oerhörd bredd kombinerad med spetsen man har.

Resultat i de tre senaste matcherna.
Åstorp – Fagerhult 3-7
Fagerhult – Lindås 6-5 e.f
Fagerhult – Warberg 5-4 e.f

Interna poängligan:
Tobias Zälle, 27 poäng (17+10)
Theo Eriksson, 20 poäng (13+7)
Robin Raske, 19 poäng (9+10)

Spelaren i fokus – Tobias Zälle.
Zälle som i princip varit trogen Fagerhult hela karriären, kunde för ett tag sedan signera ett livstidskontrakt med moderklubben. Den avige forwarden med ett aktat avslut återfinns allt som oftast högt i poängligan och har nu alltså valt att fullfölja resan helt ut i den röda tröjan. En viktig spelare för deras fortsatta satsning.

Tränare Mikael Hill, säger följande inför matchen.
Vi ser fram emot en riktigt tuff match. Lerum har visat gång på gång vilken enorm potential laget besitter när dom spelar på topp. Det är inte för inte dom gjort flest mål i serien.

För vår del så kom det ofrivilliga uppehållet vi blev tvungna att ta lite olämpligt. Jag tycker vi hade kommit igång bra efter det långa uppehållet i november/december. Nu blir det lite av att starta om igen.

Tror det kommer bli en kul match. Finns intressanta profiler i båda lagen.