Flodmar inför kvalrysaren!

324
Foto: Christoffer Sturesson

Efter en lång säsong står FBC Lerum redo för kvalspel till Allsvenskan där laget ställs mot Höllviken över två matcher.

En säsong där Lerum tidigt etablerade sig i toppen och stod som favoriter i de flesta matcherna. Det innebar en press att laget förväntades vinna varje match, något som inte alltid är en helt enkel uppgift.
– Jag tycker att vi har tagit stora steg i spelet under säsongens gång och vuxit tillsammans som ett lag. Vi har hållit en hög och jämn nivå från start till seriens slut. Bortsett från Stenungsund och Mölndal borta som vi, trots en svag insats från vår sida ändå lyckades vända och vinna. Otroligt viktigt att plocka alla dessa poäng som vi gjorde för annars hade vi nog inte varit i det läget vi är i idag, säger lagets målvakt Sarah Flodmar.

I de två avslutande omgångarna så ställdes Lerum mot de andra två topplagen i serien, Partille och Backadalen. Väl i de två matcherna tog Lerum tre poäng och säkrade andraplatsen efter två tuffa bataljer, just nivån i slutomgångarna är något Sarah tror Lerum kan bygga vidare på in i kvalet.
– Ja precis, två matcher där allt stod på spel egentligen. Vi visste ju om förutsättningarna och tycker vi löser att spela under den pressen väldigt bra. Så skulle säga att matcherna var bra att ha sist, då känslan inför och under kommer vara den samma som inför kommande matcher. Nu vet vi helt enkelt hur vi hanterar att spela under press och nervositet för det har vi inte behövt göra under stora delar av säsongen.

Seriespelet avslutades för några veckor sedan och därefter har det blivit en väntan på att kvalspelet ska dra igång, men Lerum har inte legat på latsidan utan är väl förberedda inför kvalet.
– Första veckan efter Backadalen tog vi det lite lugnare, pratade igenom det som skett och det som komma skall. Vi i laget som höjer medelåldern några snäpp, det vill säga inte går NIU eller spelar med JAS har kört något extra eget pass. Nu senaste veckan har vi gått tillbaka till en samma planering vi haft säsongen igenom när det är matchvecka, så inget utöver det vanliga egentligen.

Nu väntar alltså skånelaget Höllviken över ett dubbelmöte i den första kvalrundan. Höllviken vann division 1 Skåne i storartad stil och det är spännande matcher som väntar.
– Vi har kollat på video som vi gjort inför alla andra matcher hela säsongen och känner oss trygga med den metoden. Höllviken är vad jag förstått ett lag där snittåldern är betydligt högre i jämförelse med våran. Om dem inte har ändrat om helt i sitt spel så gillar dem att ta mycket backskott så det är något vi får ha i bakhuvudet lite extra.

– Sett till matchbilden så kommer den nog vara lik de två senaste matcherna, det vill säga två lag som vill vinna och vågar gå för det. Känslan är att vi kommer ha mycket boll och vilja höja tempot i matchen för det tror jag inte att Höllviken kommer göra.

Lerum har fått ett fint publikstöd, både av de yngre tjejerna men också i derbyt mot Partille då Camp FBC fanns med på läktarplats.
– Dem grymma tjejerna i F10/11 har ju hejat som galningar på nästan varje hemmamatch i år så dem ska ha väldigt mycket cred. Men klacken och stödet vi fick mot Partille var otroligt och jag stod och njöt matchen igenom så det är såklart väldigt viktigt. Matcherna blir mycket roligare att spela när det är tryck på läktaren och har även fått höra att Partille inte uppskattade det lika mycket.

Något du vill hälsa publiken inför kvaldramat?
– Jag hoppas få höra någon ny ramsa från klacken och att alla i paus bokar en biljett till supporterbussen nästa helg!

Den första matchen i kvalet spelas alltså på söndag i Lerums Arena kl 12.45 – Biljett köper du här.

Vill du åka med och stötta tjejerna på bortaplan, åk med vår supporterbuss till Höllviken – kostnad 320kr och du bokar din plats här.