Träningsläger med U19-landslaget väntar i sommar

363
Foto: Christoffer Sturesson

Under torsdagen kom beskedet att Victor Johansson belönats med en plats i U19-truppen under sommaren.

För drygt en månad sedan hade man ett läger på Bosön med strax över 40 spelare där Johansson var med. Man spelade även två träningsmatcher.

– Lägret på Bosön var extremt intensivt men riktigt roligt. Vi fokuserade mycket på att komma ihop som grupp utanför planen med mycket teambuilding och andra aktiviteter. Men på plan så hade vi många träningar med väldigt hög intensitet. Som jag tidigare nämnde var det intensivt och efter att man kom hem var med helt utmattad. Kul att få ta på sig matchtröjan och spela match med den blågula tröjan där jag tycker att matcherna vi spelade var stabila. Detta visade på att vi är en bra grupp med extremt mycket skills, säger Johansson.

Hur mottags beskedet?
– Beskedet fick jag först genom ett sms men sedan bara några minuter efter ett mejl med mer information om lägret osv. Blev såklart blev jag väldigt glad men även stolt att jag lyckats ta mig hit.

Denna gången är det 23 spelare som är uttagna med spelare födda 2004-2005.
– Gruppen känns oerhört bra, kvalitén på samtliga är extremt hög som det såklart ska vara. Man märkte på lägret att det var extremt hög konkurrens och att det fanns så många fler som kunde tagit en plats. Detta visar på att kvalitén i gruppen är väldigt hög. Tycker även att vi som grupp har kommit ihop fint genom lägret där i princip alla har blivit tajta med varandra.

Nu är det drygt fem dagar som väntar i Finland med både träningar och matcher.
– Förväntningarna är såklart väldigt höga. Ta på sig landslags tröjan och möta Finland som jag har drömt sen jag var väldigt liten, så att få vara en del av det kommer vara riktigt mäktigt. Men att få träffa alla och umgås igen kommer självklart också vara riktigt kul. Så jag är förväntansfull och helt säker på att det blir en häftig upplevelse.

Vad vill du själv bidra med?
– Utanför planen vill jag absolut bidra med att vara en skön kille och bjuda på mig själv. Men på planen ska jag som alltid försöka bidra med så mycket energi och vilja som jag bara kan. Jobba stenhårt samtidigt som jag ska försöka bidra med lite poäng