Ny ledarstab för DJ-JAS

922

Vi har det stora nöjet att presentera en ny ledarstab för vårt JAS-lag på damsidan. Det är våra damlagsspelare Nelly Larsson och Edda Gudnadottir som tar över huvudansvaret efter Pontus Persson. 

Edda och Nelly har nyligen tagit studenten med en treårig NIU-utbildning på sitt CV. Tjejerna har dessutom erfarenhet av framgångsrika JAS-säsonger i bagaget och är etablerade och tongivande i vårt A-lag. 

Bastian Zaar är den tredje personen i ledarstaben. Bastian har rollen ass.tränare med målvakter och BP som ansvarsområde. Även Bastian tog nyligen studenten och har en treårig NIU-utbildning, jas- och seniorspel på sitt CV. 

Sportchef Mattias Flodén kommenterar: 
När Pontus Persson och Felix Svensson meddelade att man inte hade för avsikt att fortsätta och Jonatan Kaldrup stod inför flytt till annan ort började vi undersöka vilka interna resurser som fanns. Ganska snabbt föll tankarna på aktiva spelare i vårt A-lag med egna upplevelser av spel i juniorallsvenskan. Edda och Nelly var direkt intresserade och processen gick snabbt framåt. Bastian som är en driven och lovande målvakt i Floda IBK med en bra relation till Edda och Nelly var också omgående intresserad. 

Nu när allt är klart känner jag mig väldigt nöjd och glad. Trion besitter en rejäl kunskapsbank och har visat ett stort intresse av att vara tränare. Att vi har lyckats rekrytera två kompetenta, starka och drivna tjejer i rollen som huvudtränare är uppfriskande och det ligger helt rätt i tiden. Det känns också väldigt bra att våra lovande juniormålvakter får stöd och vägledning av Bastian som är en seriös idrottare med expertis inom målvaktsområdet. Jag tror stenhårt på Edda, Nelly och Bastian!

Vi har stämt av med Edda, Nelly och Bastian om sitt tränaruppdrag. 
Nysignerade tränarkontrakt och en spännande utmaning väntar. Vad fick er att tacka ja till detta uppdrag parallellt med eget spel?

Edda och Nelly: 
När frågan kom pratade vi ihop oss ganska fort och vi var snabbt överens om att tacka ja till uppdraget då det är en ny utmaning som blir rolig att göra tillsammans.

”Basse
Jag ansåg att det var ett kul sätt att engegera sig i och lära sig om innebandyn utöver att vara spelare. Samt att jag tror på en stark och bra kemi med oss 3 som tränare.

Ni har stor kunskap om sporten både genom att ni själva är aktiva och med en nyligen avslutad NIU-utbildning. Hur ser ni på JAS-uppdraget?

Edda och Nelly: 
Vi spelar för att vinna, men samtidigt att ha roligt på vägen.

Basse: 
Inom målvaktsspelet vill vi anpassa utefter de styrkor som våra målvakter har, med lyfta en aggressiv spelstil.

Edda och Nelly, ni kommer dela på huvudansvaret och Bastian blir assisterande tränare med fokus på målvakterna. Vilka styrkor ser ni i detta upplägg?
De styrkor vi ser i detta är att vi är unga, vi är alla olika sorters spelare så vi kan komplettera varandra bra och därför anpassa spelet efter motstånd.

Basse:
Upplägget leder till både bra kommunikation och bollplank mellan varandra som tränare. Men även en dynamik där alla är villiga att ställa upp och bidra med ideér.

En stark 03-kull lämnar vår JAS-trupp men det finns många bra spelare kvar i truppen. Dessutom kryllar det av spännande talanger i vårt akademilag. Vad är en rimlig målsättning för laget?
Vi tycker att en rimlig målsättning för laget är komma topp 4 i gruppen samt att ta oss till festen!

Basse: 
Att ta oss till kval är ett inte alls orimligt mål.

Vid frågor kontakta sportchef Mattias Flodén.
0739227020
dam@fbclerum.se