Dubbla matcher väntar för herrarna

423
Foto: Christoffer Sturesson

En fullspäckad helg väntar för våra herrar när man beger sig ut på roadtrip för att ställas mot tufft motstånd.

Efter förra helgens förlust mot Warberg så har laget en full träningsvecka bakom sig.

– Skönt att vi får lite matchtempo inför helgen som kommer. Vi körde ett lättare prehab pass i måndags, sen har vi tryckt på med innebandy tisdag och onsdag, där jag tycker att intensiteten och kravbilden på varandra har höjts, säger Pontus Reinholdsson, en av lagets numera mest rutinerade spelare.

På agendan så har man alltså dubbla matcher. Först mot Jönköping under fredagskvällen och sedan är det dags för Nykvarn under lördagen.
– Det ska bli kul att möta två så pass bra lag som Jönköping och Nykvarn är. Det ska bli en intressant helg, där vi ska se var vi ligger och vad som behöver jobbas på mer inför seriestarten. Bra värdemätare.

Jönköping blir ju speciellt sett till att Noah Johansson och Fredrik Bäckman numera återfinns i laget.
– Ska bli en rolig match att spela. Vi alla vet vad Fredrik Bäckman vill göra, möjligtvis en tunnel? Men ska i alla fall bli skönt att äntligen ha honom i mitt sarghörn. Däremot Noah, har han två par fungerande fötter? Ingen vet. Där vi också förväntar oss att vi ska göra en bra match.

Om vi ser till lördagens match mot Nykvarn. Vad säger du om den?
– Först och främst är det viktigt med förberedelserna inför matchen, så vi alla kommer med pigga och fräscha kroppar. Viktigt att vi spelar vårt spel och inte ger det ”stjärnspäckade” Nykvarn någon respekt. Håller vi oss till våran gameplan finns det stor chans att vi vinner den matchen.

På söndag kommer man återigen till Lerum och har förhoppningsvis fått med sig en del från helgen.
– Tror att Anton och Sebbe kommer få med sig massor med svar vart vi står idag som grupp och lag, men även att vi som grupp kommer varandra närmare och att alla strävar efter samma mål.

Fredag 19.00
Jönköpings IK – FBC Lerum
Arenan Jönköping

Lördag 15.00
Nykvarns IBF – FBC Lerum
Furuborgshallen

Se matchen här