Uddamålsförlust mot Skoghall

246
Foto: Christoffer Sturesson

Efter förra helgens bittra avslutning mot Partille där man till sist ”bara” fick med sig en poäng så var det dags för säsongens tredje hemmamatch under lördagen när Skoghall kom på besök.

Skoghall, en av årets nykomlingar, som i den förra omgången nöp en poäng hemma mot Lindås och stod på fyra poäng totalt. För Lerums del så fick Kalle Lundgren chansen från start och i övrigt så startade man på tre fulla kedjor, vilket även gästande Skoghall gjorde.

Första perioden skulle bli en ganska passiv sådan överlag. Inget av lagen tog något direkt kommande, chanserna i mängder uteblev och gästerna hade svårt att etablera anfall i högre utsträckning. Även om Lerum ägde en boll så var det inte chanser i överflöd och 1-0 målet var med av en slump där Anton Svanberg vann boll högt, Pontus Reinholdsson snappade upp andrabollen och placerade in periodens enda mål.

I period två så var det Lerum som började bäst när Svanberg kunde lyfta fram bollen till påpasslige Joel Ekström på borte stolpen som inte gjorde några misstag. Skoghall fick därefter chansen i powerplay, men där Lerum spelade stabilt och redde ut det med bravur. Perioden skulle dock därefter väga över i Skoghalls favör. Marcus Pontusson slog in sin egen retur innan Erik Hjalmarsson från en central position tryckte in kvitteringen i borte krysset. Gästerna skulle sedan även göra 2-3 och 2-4 när man först förvaltade en retur på nytt innan Hjalmarsson kunde göra sitt andra mål med ett bra placerat avslut. Även om Lerum skapade någon chans till reducering så var det en klar scenförändring där gästerna fick klar träff på sina taktiska förändringar.

Tidigt i den andra perioden så skulle Lerum få chansen i powerplay för andra gången, där det första inte innebar någon utdelning. Även denna gången visade man upp ett ganska svagt powerplay utan några direkt farliga chanser som Skoghall kunde klara av enkelt. Lerum valde även att förändra en hel del i sina formationer för att försöka få till en effekt i laget. När Lerum väl började etablera allt längre anfall och få till ett par halvchanser så kunde istället Skoghall med en högklass kontring göra 2-5 via Mattias Karlsson. Lerum fortsatte att äga mycket boll och efter ett par längre sekvenser så kunde en reducering komma när Pontus Reinholdsson tog ett eget initiativ, tog sig in centralt och avlossade ett välplacerat dragskott i målvaktens högre kryss. Tiden fortsatte rulla fort och med drygt fyra minuter kvar tvingades hemmalaget till en timeout och valde direkt efter bollvinst att plocka målvakten. Efter ett par skott i täck så kom tillslut en ny viktig reducering när William Ljungqvist petade in en boll. Avståndet skulle dock snabbt bli lika stort igen när man slarvade i offensiv zon och en fristående Adam Rundqvist rollade in bollen i tom bur. Hoppet väcktes när Joel Ekström stod för nästa reducering med drygt 40 sekunder kvar och istället var det gästerna som tog en timeout. Trots en sista forcering med ett par bollar mot kassen så kunde gästerna hålla tätt med ett uppoffrande försvarsspel och bra målvaktsspel.

Nu väntar en träningsvecka innan en lång bortamatch nästa helg när man ställs emot Malmö på bortaplan. En match där man är i stort behov av poäng för att inte tappa alltför mycket i toppskiktet.

Huvudtränare Anton Olofsson:

En tung förlust med mycket i övrigt att önska. Sett till 60 minuter skapar vi målchanser för att vinna matchen helt klart men effektiviteten måste upp!
Jag tycker även att vi borde kunna skapa ytterligare fler lägen än vad vi gör, men lägena vi skapar ska dock räcka för att vinna matchen.
Det är bara upp på hästen igen på måndag och jobba ännu hårdare.Nästa hemmamatch är publikmatchen med fri entré onsdag 26 oktober när Hovslätts IK gästar Lerums Arena.