Extrapoängen till FBC

450

En klassisk ”ödesmatch” stod på agendan under onsdagskvällen i Lerums Arena. Våra herrar, i stort behov av tre poäng, ställdes mot seriens jumbo Malmö som dock visat gryende form i flertalet matcher under slutskedet. Det blev seger men först i förlängningen och två otroligt viktiga poäng.

Lerum kunde mönstra tre fulla formationer från start där Viktor Wedlin på nytt fick chansen i målet. Malmö, med en ganska tunn trupp, men med klart spetsiga spelare, startade matchen på två formationer.

Redan i byte ett ringde det när Lerum efter ett fint anfall med tålamod, fick se Joakim Fors vandra in från fickan och hitta bortre krysset där assisten tillskrevs Joel Ekström.
Lerum fortsatte att äga mycket boll, men Malmö tog varje chans till omställning och ställde en del frågor. 2-0 kom efter en ny fin upprullning där William Ljungqvist serverades öppet mål. Malmö reducerade i bytet efter innan Lucas Svensson kunde peta in 3-1 framför målet vilket blev periodens slutresultat.

Period två var bara ett par minuter gammal innan Malmö reducerade och kort därefter fick man även chansen i powerplay, ett moment som Lerum spelade bra i. Kort därefter kom 4-2 när Lucas Svensson på nytt höll sig framme och styrde in bollen, fint assisterad av Joakim Fors. Innan periodens slut så skulle Malmö hitta en ganska billig reducering på ett frislag, där Lerum i övrigt ägde mycket av händelserna i spelet med boll.

Period tre började återigen fint för hemmalaget när Jesper Hallqvist serverade William Ljungqvist i mitten som med en misstänkt hög klubba gjorde 5-3. Malmö reducerade efter ett slarv i offensiv zon och med bara ett par minuter kvar så kunde Malmös kapten slå in 5-5 från nära håll. Trots ett par ströchanser så stod sig resultatet perioden ut och en poäng vardera för lagen blev det till att börja med.

Efterföljande förlängning blev kort då det bara dröjde sekunder innan William Ljungqvist löpte sig fri och påpassligt petade in en poäng, en viktig poäng som i efterhand nog känns sur på många sätt till hur matchbilden såg ut.

Nu är det spelledigt i helgen innan man om en vecka, ställs borta mot Hovslätt i en ny tuff match där varje poäng är mycket värd sett till nuvarande tabelläge.

Lucas Svensson blev utnämnd till matchens lirare och fick ta emot priset från Rallarrosen och dagens matchsponsor Börjessons Bil.