Proppen ur mot Vinga

182

Ny bortamatch väntade för våra damer, denna gång mot nästjumbon FBC Vinga i Frölunda kulturhus. Seriespelet är inne i sin slutspurt och kravet på tre poäng i varje match är ett måste. Med tanke på hur förtvivlat svårt det var att få boll i nät mot Guldheden tidigare i veckan var allas önskan att målfabrikationen skulle lossna och så blev verkligen fallet – 2-12 till bortalaget Lerum.

FBC Lerum fick en perfekt start på matchen. Det tog endast 20 sekunder för Lina Engström att göra matchens första mål. Fint samarbete på högerkanten med Annie Dristig gav Lina i skottläge och skottet satt tjusigt i bortre krysset. I matchminut fyra var det dags för mål nummer två. Elin Brendelökken och Ida Åberg kontrade 2 mot 1 och Ida tryckte in sitt dragskott distinkt vid den närmsta stolpen. Gästande Lerum rullade boll fortsatt fint och alla tre femmorna spelade med självförtroende. Hemmalaget Vinga som är i en prekär tabellposition stack upp i enstaka attacker och skickliga rightaren Sara Karlholm hittade rätt med ett distansskott och det var reducerat 5.53 spelat. Minst sagt en händelserik start på perioden. Vinga visade bra energi, kämpade och gjorde allt man kunde men det var en tydlig skillnad mellan lagen. Framgångsrikt presspel av Elin ledde fram till Lerums tredje mål. Ebba Samuelsson hittade Stina Persson i slottet och dragskottet satt fint i nättaket. 1–4 kom kort därefter när debuterande Julia Järdhage, från sin backposition i vänsterkorridoren, serverade Tilde Engquist på bortre stolpen. Målet var starten på ett lyckat samarbete under matchen mellan Julia och Tilde och något vi hoppas få ser mer utav i kommande matcher. 

Den andra perioden påminde mycket om den första. Ett kreativt Lerum spelade ut hela sitt register och samtliga femmor bidrog. Lina tryckte in 1–5 på en snygg spelvändning signerad Tilde och Emma Sandqvist. 1–6 var en kopia på 1–4 målet. Julia hittade återigen Tilde på bortre stolpen och när Emma slog in returen till 1–7 tog Vinga time out. Men FBC var på inget sätt nöjda. Minuten efter Vingas time out backcheckade Sara Ljunggren knallhårt, blockerade skottet med klubban, satte en snabb första pass till Elin som drog sin back och fri med målvakten placerade in 1–8. Målet var det sista i period två och en betryggande 1–8 ledning till FBC Lerum. 

Matchbilden fortsatte i den sista perioden. Ett stort bollinnehav för gästerna från Lerum. Kreativa lösningar med platsbyten och rörelse. FBC Lerum var på hugget och ställde om när tillfälle till spelvändningar gavs. I periodens fjärde matchminut hittade Tilde fram till Emma med en djupledspassning som i sin tur serverade Lina på bortre stolpen och 1–9 var ett faktum. Linas tredje mål för dagen och matchens första hattrickmålskytt. Vinga tilläts reducera efter mjukt försvarsspel framför mål och Lerum började tappa lite fokus. En time out 6.53 och återgång till det uppspelsförsvar Lerum spelat under period 1 och 2 blev bra för laget denna gång. Gästerna höjde nivån och spädde på sin ledning med ytterligare tre mål. Freja Valinder gjorde 2–10 på en styrning, för övrigt Freja första A-lagsmål och ett mycket välförtjänt sådant. Minuten senare utmanade Annie sina motståndare, tog sig långt in i på Vingas planhalva och gav Tilde öppen kasse till 2–11och Tilde blev Lerums nästa hattrickmålskytt. I bytet efter kombinerade Ebba och Stina sig fram på ett framgångsrikt sätt. Från utkanten av slottet Stina hittade rätt med skottet och 2–12 på tavlan. Det fanns bud på fler FBC Lerum mål, bla ett stolpskott från Elsa Norrsell men även Vinga hade ett par lägen. Alva Lindqvist visade fokus och stabilitet i FBC Lerum målet och avvärjde dessa med pondus.  

Mattias Flodén summerar matchen: 

En härlig seger! Spelet värmde och målproduktionen gladde. Vi visade med eftertryck vilken innebandy vi vill och kan stå för. Effektiviteten med 39 skott på mål där 12 resulterade i mål, är till skillnad mot i tisdags, något som matchar lagets kapacitet. Jag ä jätteglad över att alla tre femmorna levererade och bidrog med en positiv innebandy. Vi hade en tuff period i början av januari med skador och sjukdomar vilket gjorde oss sårbara. Men successivt har vi repat oss och våra två nyförvärv har gjort truppen mer komplett. Steff har klivit in och bidragit med stabilitet och ledarskap och idag gör Julia en fin debut med 7–0 i +/- mål, starkt duellspel samt 2 fina assister till Tilde. Nu är vi starka på tre femmor igen. Alva hade, likt Laura i tisdags mot Guldheden, en svår utmaning i målet men hon var fokuserad och skarp när det hettade till. Avslutningsvis en eloge till Vinga som kämpade och verkligen gav allt i 60 minuter. Jag önskar laget och föreningen allt gott framöver. Humana, vettiga och trevliga människor i Vingas organisation.