Andrea Carlsson förlänger

223

Vi har det stora nöjet att meddela en viktig kontraktsförlängning med vår talangfulla 18-åriga back Andrea Carlsson. Som 16-åring tog Andrea klivet upp till vårt A-lag och under sina två säsonger har hon utvecklats mycket. Till en början var hon en renodlad defensivt skicklig back men under 2023 har vi sett en allt mer bollskicklig spelare som slår precisa förstapass och hotar med liberoavslut.

Andrea Carlsson motiverar sitt beslut:

Jag väljer att stanna kvar i FBC för jag tycker att det är en seriös klubb och jag gillar laget jättemycket. Jag trivs väldigt bra här i FBC och det är viktigt för mig. En annan anledning som påverkat mitt beslut är att vi har förutsättningarna och möjligheterna att lyckas och jag tror det kan gå bra för oss nästa säsong.

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar:

En superhärlig signering! Andrea är en pålitlig spelare som är bra för sitt lag och sin femma. Under säsongen har hon utvecklat sitt spel med boll och blivit mer initiativtagande. Som tränare uppskattar jag hennes ärlighet, att hon alltid stämplar in på träningarna och är lojal till den roll som är bäst för laget. Jag gläds med Andreas välförtjänta utveckling under säsongen där starka insatser under SDF SM, med JAS och A-laget är tydliga tecken på just det. Jag ser fram emot att följa hennes fortsatta utveckling i A-laget.