Föreläsning för FBCs damsektion

271

I förra veckan fick hela FBC Lerums damsektion från A-lag ner till vårt F09-lag en fantastisk kväll då Julia Tjäder stod för en mycket givande föreläsning under några timmar. Ca 65 tjejer gick stärkta ut ur Gradängsalen med lite verktyg att använda i vardagen och inom sporten.

Klubben vill kunna erbjuda mer än bara träning på innebandyplanen och ser att ämnen som kost, vila och inte minst mental träning är viktiga delar för att skapa den hela innebandyspelaren.

Julia Tjäder är en mycket välkänd innebandypersonlighet som kommer från Lerum där hon startade sin innebandykarriär i början av 2000-talet. Som junior värvades hon till Pixbo där hon hade äran att lyfta SM-bucklan som lagkapten 2016. Julias innebandykarriär kan skrivas mycket om men denna kvällen bidrog Julia med sin expertis och yrkeskunskap som psykolog. Mixen av idrottslivet och yrkeskompetensen blev kanon och FBCs tjejer fick uppleva en resa genom hennes karriär, vad som varit viktigt för henne och hur hon sedan använt detta till sin privata yrkeskarriär. Gruppen fick tips, råd och verktyg hur de kunde hitta motivation, glädje och målsättningar för sitt innebandyspel.
”Vad handlar lagsport egentligen om? Hur hittar jag en balans mellan idrott och vardag och vad är egentligen självkänsla? Detta var några av frågorna som lyftes och besvarades.

Vår sponsor Triumf Glass gladde dessutom gänget med mängder glass i pausen under föreläsningen!