JAS-staben för damjuniorerna är klar

893

Efter en längre tid av arbete kan vi idag med glädje presentera en till stora delar fulltalig ledarstab för vårt DJ JAS-lag. Det är en ledarstab med eliterfarenhet och rutin som får hedersuppdraget att guida vårt talangfulla lag mot innebandyfesten.

Personerna i fråga är två välkända personer inom Västsvenskas innebandykrets, fd elitspelaren Nina Olsson och FBC Lerum legenden Mats Lomander. En tredje person är vidtalad och vår förhoppning är att få även den dialogen i mål.

Nina har en lång innebandykarriär bakom sig med spel på toppnivå både i Pixbo, Göteborg och landslagsspel i Thailand. Mats CV inom innebandyn talar för sig själv där han haft alla tänkbara roller. Både som tränare och andra typer av uppdrag. 

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:

-Nina är erfaren och vet vad som krävs för att prestera när det gäller som mest. Hon är oerhört engagerad i allt hon gör och har tackat ja till att vara en del av ledarstaben under förutsättning att ett par pusselbitar ska hamna rätt men det är med stor sannolikhet bara en formsak. Med sin kommunikativa, positiva och härliga personlighet tillsammans med rutinen och ett stort tävlingsfokus kommer Nina hjälpa tjejerna att hitta mixen av att tävla och ha roligt tillsammans.

– I Lomis får vi en kommunikativ tränare med stor ledarerfarenhet som är tydlig med hur han vill se sitt lag spela. Han är en modig och skicklig matchcoach som aldrig tvekar att ta beslut. En annan styrka är förmågan att optimera sitt lag för resultat och i samma veva få alla att känna sig delaktiga och en i gänget. Hans erfarenhet av att ha tränat lag i alla åldrar känns tryggt och bra.

Lomis säger så här om sin roll:

– Alla vet att jag haft extremt många år i FBC Lerum men för de som kommit in på senare år har man kanske inte koll på att jag tränat både ungdomslag och våra representationslag på herr- och damsidan. De senaste åren har jag haft nöjet att sitta bredvid i olika roller eller som publik. Nu är jag oerhört sugen på att få ta plats i båset igen för att dela med mig av min erfarenhet, innebandykompetens och ledaregenskap för att skapa ett härligt gäng JAS-spelare som kan betvinga berg och spela en attraktiv innebandy som kommer att föra oss långt under säsongen. Det är riktigt kul att få ha Nina bredvid mig och vi har förhoppningsvis ytterligare en stark pjäs som assisterar ytterligare i ledarskapet.

Nina Olsson är också inspirerad inför uppgiften:

Jag tror jag ska kunna bidra med lite jävlaranamma och självförtroende till tjejerna. Jag vet inte särskilt mycket om spelartruppen men kan samtidigt då gå in med öppna ögon i uppdraget. Jag vill vara med och pusha dem till att bli bra lagkamrater och individer.
Tjejerna är i en väldigt speciell ålder och går jag tillbaka till min egen ”karriär” så minns jag många starka tränarprofiler. Många som fick mig på rätt spår och med rätt tänk. Kan jag få EN tjej att börja tänka annorlunda eller agera på annat sätt tack vare mitt engagemang så vore jag mer än nöjd. Men det är inget jag tar för givet. Det är en jäkla uppgift!

I det stora hela hoppas jag kunna vara en stöttepelare till Lomis, vara en ledare som tjejerna kan komma till, och egentligen bara vara mig själv.