Seger mot nykomlingen efter en stark start

197
Foto: Per Johansson

Säsongens sjätte match skulle spelas under lördagen, när vår herrar begav sig till Fristad för att möta en av årets nykomlingar.

Det var ett relativt skadedrabbat Lerum som kom till start, där Robin Pagoldh, Oscar Eriksson Elfsberg, Felix Eriksson och Adam Ryberg saknades samt att Wictor Lundstedt och Arvid Skrapste spelade med Pixbo (båda med dubbellicens). Det gjorde att flera nya ansikten fick plats i truppen, dels Kasper Landström som agerade backup till Philip Tapper, samt Tiger Forsberg och Oliver Sandgren.

Redan efter två minuter ringde det när Lerum spelade propagandainnebandy och Kasper Qvarfordt servade Joel Ekström öppet mål. Lerum fortsatte spela bra och fick välförtjänt utdelning igen när en av dagens debutanter, Oliver Sandgren, spelades fram av Ludvig Gustavsson. Samma kedja skulle ett par byten sen leverera ett nytt fint anfall – denna gången spelades Ludvig Gustavsson fram av Lukas Nodby på borte stolpen. Lerum fortsatte spela stabilt och perioden slutade 0-3.

Även om Lerum ägde mycket spel i inledningen av andra perioden, så skulle Fristad reducera till 1-3 efter en fin upprullning. 1-4 skulle komma ganska tätt inpå, efter ett fint förarbete av Lucas Svensson som hittade Tim Brithen i mitten. Lerum fortsatte ha länga anfall och just ett sådant från förstakedjan resulterade i 1-5, där Adrian Söderberg höll sig framme på en retur. Fristad skulle hitta en reducering innan periodens slut, när Lerum inte lyckades starta en spelvändning efter bollvinst.

I period tre så skulle det jämna ut sig något, men Lucas Svensson skulle på egen fixa fram matchens första utvisning. Väl där kunde man inte få utdelning i powerplay, utan fick i istället se Fristad reducera två gånger om och matchen levde i allra högsta grad igen. När Lerum för andra gången fick spela powerplay ett par minuter senare gick det bättre – Kasper Qvarfordt hittade borte krysset och såg till ge lite andrum. Fristad skulle dock reducera med drygt tre minuter kvar och det blev på nytt oerhört dramatiskt. Efter ett starkt defensivt arbete så kunde till sist Joel Ekström lobba in 4-6 och därmed säkra tre tunga poäng.

Tränare Olofsson säger följande efter matchen:
Skönt att vinna och ta tre poäng, det som är väsentligt i slutändan. Vi bränner för mycket klara chanser vilket gör att matchen lever hela vägen in, det är en kombination av oförmåga från vår sida och superbra räddningar från deras målvakt. Vi har fortfarande många saker att jobba vidare med men det är poängen som räknas och idag tog vi tre.

Nästa helg väntar Hovslätt på hemmaplan, ett Hovslätt som toppar tabellen med sex raka segrar och därmed blir en ordentlig utmaning.
Det är även nästa lördag ett dubbelarrangemang när båda våra seniorlag spelar. Hoppas vi ses i Lerums Arena då!