Tuff söndagskväll

137

Det blev en tuff söndagskväll för vårt Dam-JAS-lag när Lindås IBF stod för motståndet. Enligt tabellen det bättre Lindås som bara förlorat mot Pixbo hittills – annars bara storsegrar. Trots att FBC tog ledningen så var det Lindås som vann rättvist med 2-11.

Ja, FBC Lerum tog ledningen genom Emma Clarin efter 3.42 och det var jubel i Rydsberg. Men sen gasade Lindås och störde Lerums uppspel med sin höga press och när man väl etablerat spel fick lerumstjejerna jaga för att blocka skotten som ideligen kom utifrån. Trots detta kämpande så drog Lindås iväg och man sprang om och förbi till 1-5 efter första.

I andra stuvade FBC om lite vilket så småningom fick stopp på Lindås men de hann göra två mål till innan taktikförändringarna tog skruv. FBC fick in en kvittering genom Lova Löberg efter 11 minuter men sen tilldömdes Lindås straffslag som man gjorde 2-8 på.

Målet var att vinna sista perioden och man fick ett gyllene tillfälle när man fick spela 2+2 min i powerplay som dock tyvärr inte resulterade. Under sista halvan av tredje perioden tog tröttheten ut sin rätt efter jagandet och Lindås kunde fylla på med tre mål till.

Jämte Pixbo så känns Lindås IBF som ett av de tuffare utmaningarna under säsongen och nu har FBC en spelledig JAS-helg framför sig och sen vill man visa publiken att man kan bättre när Månsarp kommer till Rydsberg den 19 nov.