Ny poäng för HJ-JAS på hemmaplan

137
Oliver i matchen mot IK Zenith. Foto: Per Johansson

Det blev en match under tisdagskvällen för vårt HJ-JAS som kanske inte riktigt motsvarade förväntningarna som fanns på förhand.

För motståndet stod Kungälv, ett lag som inte skulle underskattas men där Lerum stod som favoriter.
– Känslan inför kändes bra tycker jag. Det va en go stämning i omklädningsrummet, kändes som alla var taggade, säger Oliver Tapper.

Det var dock gästande Kungälv som gick upp till 0-2 tidigt och hade en 1-2 ledning tillslut efter period ett.
– Tycker att första perioden är alldeles för dålig från oss alla där vi släpper in två riktigt billiga mål på kort tid på våra egna misstag. Vi lyckades ändå sätta dit en vilket var viktigt inför andra.

I period två så blev det mållöst, men båda lagen missade även varsitt powerplay.
– Andra är en bättre period från vår sida, men fortfarande inte alls där vi vill vara. Inför tredje sägs det att vi fortfarande måste höja det mer och få mer avslut på kassen. Vi skapar mycket lägen men bollen går aldrig riktigt i mål.

Man kvitterade i period tre, men Kungälv tog snabbt ledningen igen. En poäng räddades dock när Lerum kunde kvittera på nytt och resultatet blev därmed 3-3.
– Vi lyckas tyvärr inte höja oss så mycket som vi egentligen behöver för att vi ska kunna vinna matchen. Vi har matchen i våra händer från start och håller ett konstant tryck, men får tyvärr inte utdelning från alla lägena vi skapar.

Nu väntar enkelmöten mot lagen i H2-gruppen, där man behöver upp ett par nivåer för att fortsatt ha chans på playoff sen när man återigen möter lagen i sin grupp.
– Vi alla är nog riktigt besvikna med att vi inte lyckas plocka tre poäng. Vet att det finns några bra lag i H2 som Pixbo och Lindås så det kommer bli några svåra matcher. Så länge vi spelar vårt spel och sätter våra lägen så kommer vi kunna vinna mot alla lag.

Nästa hemmamatch för HJ-JAS är mot favoriten i H2-gruppen, Pixbo. Missa inte den fredag 24 november kl 20.00 i Rydsbergshallen!