Andrea Carlsson är nästa egna produkt att förlänga!

111

Med stor glädje kan vi meddela att vår värdefulla vänsterback, tillika egna produkt, 19 åriga Andrea Carlsson, har skrivit ett nytt kontrakt och fortsätter sin spelarkarriär med FBC Lerum. Andrea flyttades upp till A-truppen i maj 2021 och har vuxit ut till en viktig spelare i damlaget.

Under sina tre senaste säsonger har Andrea spelat mängder med tävlingsmatcher. Närmare bestämt 130 stycken där hon representerar vårt A-lag, JAS, USM och Västsvenskas distriktslag. Våren 2022 minns vi höjdpunkter som det allsvenska kvalspelet och Innebandyfesten i Uppsala med JAS. Matcherna i SDF SM med distriktslaget i november 2022 var också något extra. Idel lärorika matcher och minnen för livet. Andrea säger följande om sitt beslut att förlänga med FBC.

-Det ska bli kul att fortsätta, jag trivs väldigt bra både i laget och föreningen. Nästa säsong tror jag kommer bli rolig och lärorik.

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar.
– Andrea är en viktig spelare för oss och en härlig person att ha i laget. Hennes lojalitet och pålitlighet sätter jag stort värde på. Det känns väldigt bra att hon signat ett nytt kontrakt och fortsätter sin karriär i rödsvart. Under säsongen har försvarsarbetet vässats ytterligare. Hon är svårpasserad 1m1, täcker många skott och är tuff i närkamperna. Spelet med boll har blivit mer kvalitativt och när vi går till attack är hon allt som oftast ett offensivt hot. Vi gläds över att ha Andrea kvar i FBC och ser fram emot en rolig säsong i nya division 1.