Stort tack för era insatser i Lerum

323

Under senaste veckorna har flertalet nyförvärv presenterats till Lerums herrar. Det innebär ju även att ett par spelare kommer lämna laget inför den kommande säsongen och fortsätta i andra klubbar.

Calle Björkdahl Carlsvärd anslöt till Lerum inför säsongen 22/23 från Kungälv och hann spela två säsonger i allsvenskan. På 42 matcher noterades han för 38 poäng där han framförallt under säsong två växte in i rollen allt mer och fick mer förtroende. Calle har valt att gå vidare och kommer presenteras av sin nya klubb framöver.

Robin Pagoldh har fem säsonger bakom sig i Lerumsdressen. Pagoldh fanns med redan under säsongen 19/20 när laget tog sig upp från division 1 till allsvenskan. Under sina fem säsonger har han återfunnits i laguppställningen vid 91 tillfällen, men senaste året haft en del skadebekymmer. Pagoldh kommer nu gå vidare i karriären och söka nya utmaningar.

Oskar Willsund är en egen produkt som inför fjolårets säsong flyttades upp. Speltiden i A-laget uteblev dock och främst blev det spel i vårt division 2-lag, men även i division 1 med IK Zenith via en dubbellicens där han stod för stabila insatser. Till kommande säsong så kommer Wilsund återfinnas i en ny miljö där nya utmaningar väntar.

Viktor Wedlin som egentligen slutade efter säsongen 21/22, har de två senaste åren gjort tillfällig comeback och varit uppskattad med sitt lugn och sin rutin. Förra säsongen fanns han med i drygt hälften, men där det nu står klart att comebacken på nytt var tillfällig och att hjälmen landar på hyllan igen.

Lukas Nodby kunde via en dubbellicens ansluta till Lerum förra säsongen för att vara en del av JAS-laget. Inför den nyss avslutade säsongen så valde han att ta klivet över helt från IBK Göteborg och testa spel i allsvenskan. En del skadeproblem störde under säsongen, men totalt blev det 18 matcher med tre gjorda poäng. Till kommande säsong så är Nodby inte kvar i truppen.

Joakim Fors som under de senaste säsongerna gjort comeback vid flertalet tillfällen, men som med sin rutin och kvaliteer varit en viktig del när laget både spelat sig kvar samt kvalat uppåt. Totalt har han funnits med under fem säsonger och noterats för 65 matcher och snittat drygt en poäng per match.

Vi tackar samtliga för deras insatser i FBC Lerum och önskar dem lycka till framöver med sina nya utmaningar.