Förlust i derbyt mot Partille.

709

Inför 45 personer i publiken som valt att se innebandy live i Lerums Arena spelade FBC-lagen Lerum och Partille. Det blev bortaseger med uddamålet, 4-5 (1-1, 1-3, 2-1).

Det blev en jämn första period där Partille chockstartade med ett fint mål redan efter 27 sekunder då man sågade sig igenom Lerums försvar. Lerum kvitterade i mitten av perioden på ett lite snöpligt sätt då Pontus Reinholdsson störde Partilles bollförande back såpass att han slog bollen på Pontus klubba in bakom en stående, förvånad Partillemålvakt. Skottstatistik i första var 10-9.

I andra perioden får Lerum ett powerplay efter 5.28 som man utnyttar och gör 2-1 genom Fredrik Bäckman, ass Victor Johansson. Under andra halvan av perioden tar Partille över kommandot och lyckas hålla boxen tät när Lerum rullar runt. Lerums normalt stabila passningsspel är något darrigare och det utnyttjar Partille och man gör tre raka mål innan periodpausen i 10:e, 17:e o 18:e minuten. 2-4 inför tredje och Partille vinner även skotten, 7-10. En svagare period än vad vi är vana att de rödklädda presterar.

I tredje perioden jämnades spelet ut igen och efter 6.41 reducerade Lerum 3-4 genom Victor Johansson. När så Partille drabbades av en utvisning efter 10.08 tog hemmalaget vara på detta, denna gång genom Fredrik Bäckman som gjorde sitt andra mål. 4-4 och det såg ut att bli sudden deathavgörande. Men Partille tog ledningen igen genom ett snyggt 4-5-mål 18.42 in i sista perioden.

Partille bjöd på bra motstånd samtidigt som Lerums spel inte riktigt var på samma nivå som i gårdagens match. Nu väntar Mölndal på onsdag i Rydsberg. Denna match blir publiklös men kommer att streamas via Svensk innebandyapp.