Premiärvecka för Herr-U

386
Foto: Daniel Lundgren

Det har varit en tyst period ifrån vårat U-lag i division 2 lag som blir nya för säsongen i västsvenskas högsta herrserie. Därför kommer vi denna vecka köra en intervjuserie med 5st spelare födda 2004.

Felix Eriksson, Hampus Flodmar, Nicolas Sigström, Oscar Wernås och Simon Ågren flyttats alla upp inför denna säsong och kommer intervjuas. Sedan avslutar vi veckan med att tränaren får ordet inför premiären på söndag mot Guldheden!

Felix fick träna en del med U-truppen redan förra året, men tar i år steget hela vägen. Hur känns det att få chansen i U-laget?
– Väldigt kul såklart, ett stort steg och ta men de ska bli jäkligt spännande och få lira på en hög nivå. Det är nu egentligen de börjar gälla om man kan säga så. Att ens få de förtroendet var riktigt kul och jag är mer än någonsin taggad på den här säsongen!

Hur har försäsongen varit?
– Den har varit väldigt bra. Spenderade väldigt mycket tid på gymmet den här sommaren vilket har gett lite resultat känner jag själv. Har hårdtränat för att jag ska kunna orka hela säsongen.

Du har ju även åldern inne för USM och JAS, vad har du för mål och hur tror du vi står oss i dessa serier?
– Självklart 2st SM-guld, vi är så pass bra i båda lagen att vi kan ta 2st guld i år. Sedan gäller de ju och göra jobbet varje match och vinna de ”enkla” matcherna och inte ställa in skorna innan match, speciellt i JAS!

Hur ser du på lagets chanser i division 2 och vad behöver vi göra för att lyckas?
– Jag har inte så bra koll på alla i ”h2” men vi ska nog kunna vara där uppe och slåss om topp-4 om vi gör det vi ska. Det vi behöver fokusera på är att få upp tempot och intensiteten på träningarna för att sedan få ut de på match!

Hur ser du på truppen och konkurrensen i laget?
– Det är väldigt många bra 04:or i år som kommer va med om slåss om platser i div 2-truppen vilket bara är kul för då tävlar man mera på träningarna om platserna. Sedan har vi ju ett gäng ”gubbar” som kommer vara svåra att ta en plats ifrån, men det gäller bara och göra de man kan för att visa tränaren att man ska spela!

Premiär nu på söndag klockan 16.00 borta mot Guldheden, vågar du tippa resultat?
– Har ingen koll på Guldheden om de är bra eller dåliga, men om jag får bestämma så ska vi vinna med 8-4 och de hade vart gött och få trycka dit bollen direkt i premiären för min egen del!

Missa inte U-lagets premiär i division 2 som sänds via vår kanal på Solidsport. https://solidsport.com/lerumplay