325

På lördag klockan 16.00 så är det äntligen dags för hemmapremiär för våra herrar efter deras oavgjorda premiärmatch borta mot Nykvarn förra helgen.

Lördagens match är utsåld(50 biljetter), men vill ni se matchen kan ni streama den på innebandy.tv/lerum

Senast så saknades den nya 28-årige Lerumsbon Alexander Aronsson, som anslöt från Älvsjö AIK inför säsongen. En skada har satt stopp de senaste veckorna och att få inleda vid sidan i premiären är inget han gillar.
– Att sitta på läkaren är bland det värsta jag vet, får panik av att inte kunna påverka. Men jag tycker vi gör en godkänd insats mot ett etablerat allsvenskt motstånd där det fanns situationer där vi kan göra bättre ifrån oss vilket hade resulterat i tre poäng istället för en. Men det är viktiga läropengar och ger bara extra motivation att göra det bättre till nästa match.

Nu till helgen är du redo för match och du ska få debutera för FBC i allsvenskan. Hur har första tiden vart och vilken bild har du fått av laget och föreningen hittills?
– Ja äntligen dags för tävlingsdebut i FBC! Tiden hittills har jag bara positiva saker att säga om. Ja, bortsett från ”gubbvaden” jag drog på mig på försäsongen. Men FBC har gett mig ett proffsigt helhetsintryck rakt igenom och jag kunde inte ha blivit bemött på ett bättre sätt. Laget har tagit emot mig med öppna armar och jag har fått vara mig själv vilket har underlättat för mig att spela innebandy på det sätt jag gör.

Vad kan publiken förvänta sig av Alexander Aronson?
– Publiken kan förvänta sig en högljudd stockholmare med hårt fysiskt spel och lite sköna handleder.

Vad tror du att vi kan förvänta oss av FBC i år både spel och resultatmässigt?
– Spelmässigt så kommer det bjudas på anfallsglad innebandy med många individer som kommer imponera på publiken. Sen gäller det att få ihop det kollektivt och spela som ett lag. Men jag tror att alla ingredienser finns i detta FBC med både spelare med förmågan att avgöra matcher och ledargestalter som ser till att alla drar åt samma håll. Svårt att sia om placering men vi kommer inte komma sist som ”experterna” tror.

Onyx hemma nu på lördag, vilka har sett heta ut i veckan?
– Det är svårt att inte bli imponerad av talangfabriken som finns i FBC men jag tycker publiken ska försöka hänga med när bröderna ”Ogge” & ”Vigge” Johansson sätter fart. Även ett extra öga på Jeppe Hallqvist med hans teknik och avslut.


Vad blir resultatet och varför vinner FBC ?
– Tror det blir jämt men en seger till FBC med 7-5, just på grund av att vi har skickligare spelare individuellt.