Revanschsuget FBC med sikte på Innebandyfesten

345
Foto: Christoffer Sturesson

Efter en lång väntan så är det återigen dags för vårt HJ-JAS att dra igång matchande. Senast var den första mars då man slog Fagerhult Habo/Mullsjö med 6-4 och därefter hade en match kvar för att säkra en trolig serieseger.

Så blev inte fallet och det är ett revanschsuget gäng som släpps lös. Till skillnad från fjolårets säsong så har man på nytt placerats i en ”renare” Göteborgsgrupp och resorna till Borås och Jönköping uteblir därmed.
Rasmus Larsson finns fortsatt kvar på tränarposten även denna säsongen.
– Synd att vi inte får chansen på nytt i en sådan grupp. Dom här lagen vi möter nu (Ale, Backadalen, Kungälv, Kärra, Partille osv), är lag som killarna mött så många gånger förut och känslan var att det gav oss mer att möta nya lag där framförallt kvalitén var högre, säger Larsson.

Truppen innehåller ett par nya ansikten som vi även fått bekanta oss med i A-lagsverksamheten. Bland annat en duo från Göteborg, samt Gustav Ringhagen från Zenith.
– Fantastiskt kul att dessa killar vill vara med på resan. Alla är väldigt duktiga och det ska bli skoj att se hur de kan ta nästa steg hos oss och bidra till en ökad konkurrens. Vi ska inte heller glömma att vi har många unga spelare födda 04 och yngre från våra egna led som kommer få mer chanser i år där de redan förra året fick känna på det.

Inga direkta träningsmatcher har spelats, men Lerum Floorball Cup genomfördes där det blev ett guld till sist.
– Kul att få spela på hemmaplan och kul att ta guld. Nu blev väl kanske inte resultat av cupen hundraprocentigt med tanke på COVID. Drömmen hade varit fler lag, publik på läktaren, stämning och tryck. Vi får ändå fyra matcher mot lite blandat motstånd där vi ändå visar att när vi rullar boll och kommer upp i kvalité så fanns det inget lag som kunde hänga med oss. En solid prestation rakt över med en fantastiskt fin offensiv framförallt.

På andra sidan i fredagens premiär står Alingsås som redan hunnit inleda årets säsong med att slå Älvstranden/Floda med 7-5.
– Ett lag vi mötte även förra året som vi körde över på hemmaplan, men hade det betydligt jobbare mot på bortaplan. Ett ungt lag med mycket kvalité på sina kullar 04-05 som jag tror inom två år kommer kunna nå Innebandyfesten i JAS-klassen utan problem. Förhoppningsvis en match där vi styr mycket av spelet, är noggranna i våra moment och rejäla i försvaret och inte bjuder in Alingsås på något sätt.

Truppen i övrigt, hur ser den ut?
– Hampus Flodmar och Fabian Lakander är skadade och är ej tillgängliga. I övrigt så finns det en viss belastning på några spelare som har mycket tid i benen även i Allsvenskan och genomgående under säsongen kommer vara att vi inte ska slita ut någon och kommer därför ha en viss rotation. Exakt trupp ser ni på fredag!

Matchen streamas imorgon fredag med matchstart 20.15 och ni ser den i vår kanal på Solidsport.