Laura njuter av att seriespelet äntligen är igång!

181
Foto: Christoffer Sturesson

Efter premiärförlusten hemma mot Partille så studsade FBC Lerum tillbaka på bästa sätt borta mot Mölndal där de tog en övertygande seger med 9-1. Nu väntar ett nytt hemmamöte när FBC Vinga gästar Lerums Arena, ett lag Lerum redan har slagit två gånger under försäsongen.

Laura Ekman missade premiären mot Partille på grund av sjukdom och tvingades följa matchen hemifrån.
– Det var väldigt jobbigt och surt att missa seriepremiären… Jag följde matchen via livesändningen på innebandyappen.

I din frånvaro och med Sarah Flodmar på skadelistan så fick Sofie Ryynänen axla manteln som målvakt, vad säger du om hennes insats?
– Jag tyckte att Sofie gjorde ett superbra jobb! Det var modig bara att ställa upp, men dessutom gör hon en bra match och speciellt några räddningar i första period som var helt över min förväntan. Hon hade bara stått i mål på en träning när jag var med, räddningarna i första perioden var galet bra!

Du va tillbaka i målet senast mot Mölndal, hur är känslan nu när säsongen äntligen är igång?
– Det är riktigt kul att vara igång och få spela seriematcher igen. Har längtat efter serien under försäsongen och det är serien som är det viktiga, det vi har tränat för.

Seger med 9-1 mot Mölndal, hur gärna hade du velat inleda säsongen med att hålla nollan?
– Väldigt gärna! Alltid irriterande när det blir som i den matchen. Det var också en lite knepig match för mig då jag inte hade så mycket att göra stundtals, så när det väl kom ett anfall mot oss så var jag ganska kall.

Hur känns din egna form?
– Det känns bra och jag känner att hela laget är starkare rent fysiskt och att konditionsträningen har gett resultat när vi är på plan.

Storseger med 9-1 mot Mölndal, vad tar ni med er från den matchen?
– Vi hade mycket direktpassningar då vi visste vart vi hade varandra och vi vågade ta många avslut. Boxplay spelet är också något som jag tycker att vi ska ta med oss.

Nu väntar Vinga på lördag, ni slog dom två gånger om under försäsongen. Vad behöver ni göra för att slå dem på nytt?
– Det viktigaste är att vi spelar vårat spel oavsett vad vi har haft för resultat i tidigare matcher och att vi inte underskattar dom. Skulle gissa på att Vinga är revanschsugna och vill visa vad dom går för.

Någon spelare du tycker sett het ut på träningarna i veckan och publiken ska hålla koll på?
– Tycker att ”Elli” var extra het på dagens träning(onsdag) och tror att hon kommer bli farlig på matchen.

Hur slutar matchen då?
– Svårt att gissa på ett exakt resultat, men tror att vi kommer vinna med några kassar. Men som jag sa tidigare så måste vi gå in med inställningen att vi ska spela vårat spel och inte underskatta motståndarna baserat på tidigare resultat.

Vi önskar Laura Ekman och resten av damlaget ett stort lycka till på lördag!

Matchen spelas i Lerums Arena A med matchstart 16.00

Biljetter köper du här.

Matchen streamas även i innebandyappen.