Ny tuff bortamatch väntar herrarna

453

Herrarna har inlett säsongen positivt och står på fyra av sex möjliga poäng efter två omgångar. På lördag väntar en ny tuff match när man ställs mot IBF Örebro på bortaplan.

Matchen kan du se på www.innebandy.tv/lerumMarcus Burman flyttades under förra säsongen upp till a-laget och har haft en fin utvecklingskurva. Nu har han hunnit känna på den allsvenska nivån i två matcher och upplever att det är en stor skillnad.
– Den största skillnaden är framförallt tempot, står man på hälarna en sekund hamlar man efter direkt. Sen så märker man att spelarna i allsvenskan är mycket mer rutinerade där man inte missar några hundra procentiga målchanser vilket skedde i större utsträckning i ettan.

Lerum har inlett säsongen bra med fyra av sex poäng och Marcus känner att även han själv har fått en bra start på säsongen.
– Personligen har det känts väldigt bra. Det defensiva sitter som det ska och börjar även kunna bidra mer i det offensiva spelet vilket är kul! Lagmässigt har jag också en go känsla där vi, trotts att vi är nykomlingar, går in och spelar vårt spel utan överdriven respekt för motståndet vilket jag tror gynnar oss.

Nu väntar en tuff bortamatch mot Örebro på lördag, vad tror du om matchen?
– Har dålig koll på Örebros trupp men vet att de torskade med uddamålet mot Lindås som är topptippade så det blir definitivt ett bra motstånd. Tror dock att våra unga talanger kan trötta ut dem och dra ifrån efter två tajta perioder.

Vad krävs för att det ska bli en andra raka trepoängare?
– Som sagt Örebro är ett bra lag och om vi vill ha med oss tre pinnar gäller det att vi kommer upp i nivå och följer våran game plan under sextio minuter, annars kan det bli tufft.

Vem känns het och kommer bli tungan på vågen?
– Det är svårt att inte nämna Joel Ekström som är en riktig poängmaskin. Utöver honom tror jag även Alexander Aronson, som nu är tillbaka från skada, kommer leverera några öppnande passningar från sin högerbacksposition och om läget kommer vet jag att han inte är feg att hänga upp den i bortre krysset.

Vi önskar våra herrar ett stort lycka till i bortamötet mot IBF Örebro.
Matchstart kl 14.00 i Idrottenshus i Örebro.

Matchen streamar du på www.innebandy.tv/lerum


Örebro har gjort intervjuer både med egna spelare och med vår egen Joel Ekström inför helgens match, ni hittar intervjuerna här.