Damerna ska dra upp tempot!

397

Damerna har står nu på tre raka segrar och har stått för en rad fina prestationer i de senaste matcherna. Senast blev det en tajt match mot tuffa Burås, men det blev tillslut en uddamålsseger och tre nya poäng! Imorgon väntar Kärra IBK i omgång fem i damernas division 1 hemma i Lerums Arena.

Linn Löberg född 2004 gör sin första säsong på seniornivå och klev direkt upp i damlaget, hur tycker du att din inledning på säsongen har varit?
– Tycker att jag inlett säsongen ganska stabilt. Det är såklart skillnad på både fysik och tempo jämfört med vad jag varit van vid tidigare, men det känns som att jag bidragit med mitt spel på ett bra sätt. Det är bara att fortsätta ”trumma på” som materialare Danne hade sagt.

Är det mycket som skiljer på seniornivå kontra dina tidigare erfarenheter på juniornivå?
– Det skiljer sig ganska mycket, på seniornivå har vi oftast mött spelare som är mycket erfarna med bra spelförståelse och det märks tydligt att de varit med förr! På juniornivån var det såklart mer oerfarna spelare där spelet egentligen handlade om att springa fram och tillbaka utan kanske en riktigt tanke på vad man faktiskt håller på med. Sedan är det även väldigt stor skillnad i det fysiska spelet.

I dagarna kom beskedet att distriktslags-SM tyvärr skjuts på tiden. Men i förra veckan kom beskedet att du blivit uttagen. Vad betyder det för dig att lyckas ta en plats där?
– Det betyder såklart sjukt mycket! Det finns väldigt många duktiga spelare inom göteborgsområdet och man märkte varje träning att ambitionsnivån var hög, så det känns sjukt kul att jag lyckats knipa en plats när så många duktiga spelare fanns att välja mellan. Ett bra kvitto på att arbetet man lägger ner lönar sig!

Imorgon väntar Kärra IBK i Arenan, hur går tankarna inför matchen?
– Jag tror att det blir en match där vi kommer styra spelet och ha mycket boll. Har fått höra att Kärra är ett lag som backar hem rätt ordentligt så det gäller att vi verkligen får igång benen och inte sjunker ner i deras tempo, men vi har haft många bra träningsveckor och tar även med oss tre pinnar mot serieledarna i ryggsäcken, så det känns riktigt lovande!

Vem i FBC har sett extra het ut i veckan och borde publiken hålla koll på`?
– Många spelare har varit vassa i veckan, men Ida Hawerman bjuder alltid på fin innebandy!