HJ-JAS fortsatt på full pott!

347
Jesper Hallqvist stod för en bra match mot Zenith. Foto: Christoffer Sturesson

HJ-JAS tog sin fjärde raka seger under den sena söndagseftermiddagen när man bortaslog Zenith/Torslanda med 3-9.

Det var två veckor sedan man slog Backadalen på hemmaplan där man förra helgen på grund av USM-kvalet där många JAS-spelare deltog, var spellediga, något med både fördelar och nackdelar enligt tränare Rasmus Larsson.
– Självklart kan det vara skönt att få någon veckas mellanrum för att landa och titta lite på det vi presterat, men så länge vi vinner matcher är det egentligen skönt att vara i bubblan och bara köra, säger Larsson.

Zenith/Torslanda hade inför matchen vunnit två av tre matcher och slagit bland annat Partille med 5-3.
– Precis som i alla matcher så vet vi om att favoritskapet ligger på oss och att våra motståndarna säkerligen ger 20-30 % extra mot oss bara för det hade varit extra roligt att slå oss. Vi väntade oss en matchbild med mycket boll och ett tight försvarande Zenith.

Lerum satte högsta tryck från start och hade en 0-5 ledning efter tjugo spelade minuter.
– En bra första där vi ändå kostar på oss att bränna en del chanser. Bra rull, bra tålamod i många sekvenser och en period som vi gärna står bakom.

Andra scener blev det i andra perioden. Tre raka baklängesmål och Jesper Hallqvist såg till att laget fick lite andrum med sin 3-6 mål innan JAS-debuterande Martin Cermak såg till att göra 3-7 innan paus.
– Period två är motsatt den första. Vi börjar göra saker vi inte ska, springa med boll, titta mer på antal poäng man ska göra än att lyfta varandra. Förmodligen vår svagaste period den här säsongen.

Lerum kunde under sista tjugo minuterna göra ytterligare två mål och fastställa slutresultatet till 3-9.
– Tre poäng är vi såklart glada för. Det krävs en del mentalt att alltid veta att vi är favoriter och att jobbet ska göras. Framförallt tar vi med oss den första perioden, där vi istället får jobba med att åtgärda det som inte funkade under den andra perioden främst, men även tredje till en viss del.

Någon som bör lyftas?
– Tycker vår ”andrafemma” idag är stabil där Jesper Hallqvist går i täten. Den femman har många bra sekvenser med boll och fick egentligen aldrig tryck emot sig vilket är ett bra betyg.

Nästa fredag är det dags igen då man i ett ”derby” tar emot Floda/Älvstranden hemma i Rydsbergshallen med matchstart 20.15.

Biljetter till matchen köper ni här på tickster.com
Matchen kommer även att streamas på www.solidsport/lerumplay